İtiraf konusu kağnıdan ve rahmetli Sümmani amcamdan açılmışken, geçmişte yaşanan bir sırı daha açıklıyorum. Hatırladığım kadarıyla, Yıl 1978 Haziran 15 falan havalar çok sıcak millet kapılarda arabaların üzerinde yatıyorlar. Rahmetli Sümmani emimde kapılarında tam önünde fırın vardı fırının arkasında dışarıda arabanın üzerinde, üzerine yorgan almış yatıyor. Bizler (Rahmetli Ayhan, Hilmi,) Adnan, Haşmet, Mecit, Fikret vb. arkadaşlar) gizlenpuci (arabul) oynuyoruz. Sümmani emim bağırıyor çekilin yatamıyorum diye . Neyse uzaklaştık başka yerlerde oynadık. Herkes evine gitti bende Hilmi ile eve dönüyoruz. Baktık Sümmani emim uyumuş arabanın tekerinin önünde bulunan taşı nasıl kaldırdıysak araba arka arkaya hızlı bir şekilde kaçtı fırının önündeki su dolu kuruna çarpınca Sümmani Emim kuruna düştü. düşünün uykulu, uykulu su kurununa düşüyorsunuz. Tabi biz hemen kaçtık. Bağırarak uyandı adamcağız şaşırdı.Millet kapılara çıktı Sümo ıslanmış herkes bağırıyor bunu kim yaptı diye mümkün mü biz yaptık diyelim.... Bu sırrımı da 30 yıl sonra olay kahramanlarını yokluklarında anarak açıkladım. Adı geçen herkesi selamlarımı sunar. Hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu işin ihalesi Sümmani emimin tahminine göre yine Adil emimde kaldı.
|