|
||
| Allah selametlik versin Adil Emimle yaylada bekçiyiz. Rahmetli Sümmani emimde yeni bir ev yapmış. Evin içi basık yani evin yüksekliği az, boylu bir insan girdimi başı tavanı alıyor. Bu evin adını alçaklığından dolayı ding koymuşlar. Sümmani amcam buna çok kızıyor kimseyi ayırmadan ding kelimesini duydukça küfür ediyor. Adil amcam dedi yayladaki arabaları Sumo’nun kapıya çekelim yani değirmene gelmiş gibi olsun Sumo gördümdü kızsın diye. Olur, olmaz derken başladık, ilkönce Sümmani amcamın arabayı, sonra Asim emimin, Sürmeli emimim derken 10 araba sıraladık. İlk arabanın Sümmani emimin ve kardeşlerinin olmasının bir özelliği vardı arabalara hasar verirse hırsını kendi arabalarından çıkarsın diye, Tabi biz Aziz emimlerin yaylanın bacada pusudayız. Sabah namazına yakın Sümmani emim beyaz takım pijamalarıyla çıktı, ne görsün bir sürü araba kapının önünde hemen içeri girip baltayı aldı ve başladı ilk arabanın kolunu kesmeye kolun birini kesti diğerini keserken Simizar yenge yetişti dur deli misinsen arabanın ne sucu var diye uyardı ve baltayı elinden aldı. Bekçiler yok mu diye bağırdı bizde yolu değiştirerek koşa, koşa geldik hayırdır diye. Hem küfür ediyor hem de Adil emime bu iş senin işin Adil emim; ya ben bekçiyim ben niye yapayım. Neyse hava iyice aydınlandı baktı ki kolu kesilen araba kendisinin ya bilmiyor ne yapa. Sümmani emim sağ olsaydı şuan bu yazıdan sonra Adil emimin arabaya el koyardı. Vallahi benim suçum yok ben büyüklerin sözünü hiç kırmam Adil emimide kırmadığım için suç ortağı oldum.Sümani Emim o yaz arabasızlıktan dolayı çok sıkıntı çekti. Ama ilk arabanın Sümmani emimin olması gerektiği yönündeki fikir de bana aittir. ![]() |
||
|
||
| bunlar eskiden çok yapılırmış eski günlerin daha heyacanlı daha neşeli olduğunu gösterir . şimdiki zamanda böyle şeyleri görmek imkansız diyebiliriz. Hoş itirafın için cevdet abi seni kutluyorum. |
||