Evbakan Köyü () => MAKALELER, FİKİR YAZILARI , İLGİNÇ YAZILAR, ANILAR

: Ekizlerin Ağzı

: [ 1 ]

olgun vural 15.04.2008 10:50:16
    Herkese Meraba;
    Ekizlerin hatırası çoktur bizde,biraz önce makkale lerden bi kacını okudum da gölletin yollarında macerası olmayan heralde yoktur.cevdet abim tamer abim şerafettin  vs. anlatmışlar. onları  görünce aklıma geldi. o üç sene boyunca yaşadıklarımızı anlatsam bu sayfalar yetmez ama en ilginç olnlardan bitanesin anlatayım.
    Ekizlerin yokuşundan çektiğimiz den daha fazlasını Allah uzun ömürler versin memmet ten çektik gardaş.birde rahmet le anıyorum hafiz gülle.sabahleyin koyuluruz okara kışta yola tam ekizlerin ağzına gelirdik  haydaaaaa memmet le hafiz yolu  kezsmişler eeee.... arkadaşlar bugün okul yok  yaw hayırdır .
   -tatilmi? Şaşırmış   
   -yok ama biz tatil ettik bugün okuldan kacıyoruz  herkez kaçacak.ya okuldan kaçacaksın ya dayak iyeceksin başka seçeneğin yok. hani çoğumuzun canına minnet akşam bahanemiz olur babamıza anlatırken...
     Birgün gene aynı şekilde karar verdik mekan aynı.  Sırıtan kar boyumuzda. bilirsiniz gırç derdik ha işte ondan üstünde yürü batmazdı.genel kurul mekanda o günkü strateji yi belirlerken birde baktıkki arduçluğun  tepeden allaaddin amcam  marangozu vardı göllette.
    - eee napcaz şimdi ilginç fikirler geldi tabiii ama en tuhaf olanı seçtik. yaw başka yerlere doğru gitsek karda iz olacağı için  farkedecek alaaddin amcam. ogelene kadar  iso dayının tarlasındaki bandda ağacını herkes hatırlar değilmi? nasıl unuturuz canım dergibisiniz...
    Ağaçlarla kocaman  bi daire şeklinde  kar ı kestik gırç demiştik ya ... 5-6 kişiyiz karın altını boşalttık tam Alaaddin amcam geleceği sıra da  o kardan daireyı kaldırıp altına  saklandık. valla hiç farketmedi... Kahkaha bizim orada olduğumuzu . inanın ogün mahfolmuştuk keşke okula gitseydik  diye  pişman olmuştuk. Ağlayan

Şerafettin 16.04.2008 18:59:06
Tamam da olgun babam öncü kuvvet olarak gelirdi ya arkadaş gelen destek kuvvet yokmuydu.. onlar farkedemediler mii Sırıtan Sırıtan Sırıtan

niyettinvural 18.04.2008 10:22:17
bende okul dönemimde birgün yalnız kaçmıştım kış ayı pullarda oturmuş o soğukta kar üstünde okulu izliyordum izlerken arkadan birisi kulağımın dibine biir tokat geri döndüm elo dayı ama donmuşum beni döve döve  atolyeye götürdü iyice bir ısıttı daha sonra dedi şimdi okula ama okula gitsem aziz turgut var nasıl giderim vedükkanların ordan tekrar köye gittim osopayı hiç unutmam keşke daha çok döv seymiş belki okurmuşuz

niyettinvural 18.04.2008 10:25:50
olguna slm olgunu görünce onunlada ilginç anım olmuştur bunu okursa kendisi anlatsın benim yüzümden  kalemi sıraya sürtmemden dolayı aziz hocadan nasıl sopa yediğini anlatsın

Şerafettin 18.04.2008 13:53:17
aziz hoca daha okul kapsından içeri girmeden belirlediklerine ilk silleyi atıyordıu Sırıtan Sırıtan Sırıtan...
nasıl olsa bir olay çıkarırlar diye Sırıtan Sırıtan

olgun vural 20.04.2008 21:31:11
önce  yukardaki yazılanlardan şerafettin  sorusunu cevaplayım. öncü kuvvetleri ayarlamıştık ama memmet (Ali memet)in eline esir düşünce onlarda sonradan bize katıldılar.işler tamamen çıkmaza girdi.
 Niyettin( nihoş) a gelince bahsettiğin  anı gerçektende hiç aklımdan çıkmıyor. olgun anlatsın diyosun  tabii senin yüzün tutmuyo. benim üstüme yıktın. hadi anlatayım.....
      Aziz turgut  değince heralde herkez benim bildiğim kişiyi hatırlar. hortumla döven öğretmen.niyettin le biz en ön sırada beraber oturuyoruz.Aziz hoca tarih derinliğine girmiş  osmanlı devletinin gerileme dönemini anlatıyo .zaten osmanlı gerilediği için adam gergin. >:(bizim niyettin sen tut kalemi  sıranın üstünde kaldırıp bırakıyo kaldırıp bırakıyo.tırrrr   tırrrr diye. ama okulda çıt yok  sinek uçsa kanat seslerini duyarsın o derecede sessiz. korkudan tabikii..... Sırıtan
     Niyettin ise durmak yok harekete devam tıırrrr tırrrr. Sırıtan
     - ya nihoş diyorum dur yapma etme.....  yok
      -Nihoş devam aaabiii
      - Ya nihoş dur bak bu iş bu adamın dersinde yapılmaz .... yok
      -Nihoş kafaya koymuş aaabi o dayağı attırtcak bana.....ben iyice gerildim aslında bu anlattıklarımın hepsi anlık geldiii .... geçti... neyse....
      Aziz hoca sonunda olayı farketti o kalem bırakma hareketinin  bizim sıradan geldiğini farketti Şaşırmış tam o anda olan oldu.ben bi baktım üzerime sille yağıyo.hocam  o ben değilim hocam vallahi nihoş hocam ben uslu uslu  dersimi dinliyodum diyene  kadar zaten olan olmuş ve ben bir haftalık dayağımı yemiştim Ney Masum Sırıtan ama ben ne yaptım  pulun başında karnı acıkan nihoş a goggo vermedim. sırf o dayak yüzünden....
    İşte  nihoş la geçen anımız böyleydi .Niyettin e selam .............

Şerafettin 21.04.2008 06:23:20
bir dayağa adam aç bırakılır mı Sırıtan Sırıtan onun cezası da ağır olmuş hemde goggodan mahrum bırakmak bak hele işe Sırıtan Sırıtan

cevdet vural 21.04.2008 10:55:37
Bizim zamanımızda da Abdullah İpcanlı' diye hocamız vardı.Demek ki her zaman bir bela olurmuş.
Bayağı zorluklar çekip okuduk ama o zorluklar bize bayağı ders vermiş olacak ki  ektiğimiz ağaçların  meyvelerini yemek nasip oldu.

olgun vural 21.04.2008 19:58:33
Şerafettin cim o dayağı sen yeseydin değil bir goggo niyettini bir hafta aç bırakırdın Sırıtan Sırıtan
   Gerçekten de büyük abilerimiz de anlatırlardı eskiden, Cevdet abimin de dediği gibi her dönemde  bir bela olurmuş.Bizim belamız da aziz turguttu.

cevdet vural 24.04.2008 09:59:56
Yanlış hatırlamıyorsam veya duymadıysam sizin ekibin elebaşı bizim (kamhuslu)Memmet  Sırıtan Sırıtan Sırıtan

Şerafettin 24.04.2008 10:07:01
geçen telefon açtık hepsini anlattık memete köyün meydanında oturuyormuş milletle  Sırıtan Sırıtan Sırıtan

olgun vural 25.04.2008 16:43:32
   Aynen öyle (kahmuslu memet).valla kilise derelerinde iştimaya alırdı bizi köyden gözüken yerlerde tören adım.Arduçluğun tepeyi  aşar aşmaz serbest adım istikamet kalanın artları marş marş. Sırıtan bu aralar kulakları bayağı çınlıyordur.

sofistika 04.05.2008 10:13:25
demekki her dönemde bi çektiren bulunuyo.bizim de başımızın belası selcuktu kendisini şimdi cok sevsemde o dönem cok sopasını yediğim selcuk..önce dövüp sonra kahkahayı basmasıyla hayalimin erol taşı..:)ama saolsun onun sayesinde komşu köylerden elemanlar bize ilişmezdi..yani adamın felsefsi sizi yalnız ben döverimdi..:)kulakları çınlasın.

Şerafettin 04.05.2008 21:24:32
 Sırıtan Sırıtan Sırıtan

: [ 1 ]

SMF Hacks