Evbakan Köyü () => Önemli Günler

: ÇAŞUR KOKUSU YEMLİK KANI

: [ 1 ]

cevdet vural 26.03.2008 16:15:57
Selam ve sevgilerimi sunarak değerli zamanınızdan bir kaç dakika almış olacağım.
Şimdi bu yazıyı neden önemli günler adı altında yazmış demeyin gerçektende içinde bulunduğumuz günler köyümüz ve köylülerimiz açısından önemli.
Şöyle ki, aylardır özlem duydukları sıcak havaları, çayır çimenin yeşilliğini, kuş seslerini karıca yürüyüşlerini özlemiş olmalılar.
Bunlara kavuşuldu. Birde yaylanın karı bozuldu şimdi derelerden akan sel su sesleri koyun kuzu olsaydı onların sesi tamamlardı birbirini.
Köyümüzde nüfus kalabalık olmasa da kalanların işlerini aksatmadan yapacaklarından kuşkum yok.
Çoban tutulacak kapanan yol varsa açılacak bostanlar sürülüp ekilecek fidanlar dikilecek işler birbirini takip edecek yazlıklar ekilecek yemlik, keküre, çaşır,kuşekmeği vs. diyerek  çayırların biçilmesine ve yayılanın çıkacağı zamana yaklaşacak.
Bunlar köyde yaşayanlara belki bir işkence ancak biz gurbet te yaşayanlarda unutulmaz anı hatırlanan olay ağlatan geçmişler olmaktadır.

Nerede eski günler güzel anılar koyunun kuzuyla beraber meleyerek yaylaya çıkıması, nerede Elmas abumun burnumda buram, buram tüten gevrekleri nerede Reziye halamın kaşarları nerede, Sefo dadamın davarı kovarın nidası nerede o tek çamda ve tuzlanın çukurunda söylenen türküler, nerde o kuzu çamı nerede,nerede o binlerce güzellikler nerede?

Özledik köyümüzü köylülerimizi milletten sanal ortamdan haber alıyoruz. Bazı köylerin düzenlemiş olduğu festivaller var herkes belirlenen tarihte köyünde şenliğinde bizde öyle bir başlangıç olmadı. Ama olur  inşallah.

Ya bu gün nedense biraz içlendim kömürlü ortaokulunda beraber okuduğum Ankara’da ikamet eden 4 arkadaşım işyerine gelip ziyaret ettiler çok duygulandım. Çocukluk yaşlarıma indim konuşup geçmişin güzelliklerini yâd ettik.

Neyse neşeniz bol yüzünüz güleç kazancınız bol sağlığınız yerinde olsun.

Saygılarımla;

ÖZLEMİŞİM
Köyüm uzak, ben gurbette gelmişim
Hiç kimsem yok, yapayalnız kalmışım
Şu gönlümü gam kedere salmışım
Özlemişim, senin dağını köyüm

Doyulurumu bilmem sende kalmaya
Toplanıp ta kahkahayla gülmeye
Uzak olup, beş yılda bir gelmeye
Özlemişim senin bağını köyüm

Yolları bükülür, yaylaya gider
Ayırdı gurbete attı bu kader
Hasretim, gözlerim kanlı yaş döker
Özlemişim senin yağını köyüm

Oraya, buraya ekin ekerler
Bire bir vermez zahmet çekerler
Şehir iyi diye durmaz göçerler
Özlemişim senin tozunu köyüm

Cevdet ağla sana onun haline
Gülleri sererim köyüm yoluna
Selam olsun herkese akla gelene
Özlemişim senin havanı köyüm./C.V

Şerafettin 27.03.2008 10:12:01
Evet bahsetmediğin diğer konulara değinip biraz daha dertlenelim diyorum. Tam şu aylarda bilye zamanı çocuklar için bizim burda çocukların elinde poşettlerle bilyeler heveslendim eski günlere giderek çocuklardan borç istedim koyuldum onlarla bilye oynamaya en son tecrübesiz olduğumdan enekkemide kaptırdım çocuklara uzun süre oynamıyoruz tabiki bir acemilik var.Gülümseme Sırıtan Sırıtan Sırıtan

Evet bizim buralarda araba ve inşaat gürültüsü köyde kuş sesi su sesi kavakların hışıltısı hangisi tabiki köydeki sesler güzel. Niyettin kardeşimizin sözünü hatırlatıyor en yakın zamanda cevap yazarak sözünde durduğunu ispatlamasını istiyorum

Niyettin bahar aylarında ağaç dikim zamanında köyün sulak yerlerine yol kenarlarına piknik yaparken bir yandan da ağaç dikme sözün vardı. Bu sözünü unutmamanı icra etmeni bekliyoruz. Başaracağından da eminim.

Tüm köylülerime sevgiler

: [ 1 ]

SMF Hacks