|
||
| Eski zamanlarda ulaşım araçlarının az olduğu herkesce malum; bizim Pertuvanlı Setter Dayı Erzurum'dan bir cılğa(kara saban)almış,köye gelmek için Kamyonu durdurur ; Kamyoncu Hayırdır amca, ne diyisen. Setter Dayı;- Ula oğul nere gidirsen, ambele bizim köya doğru gidirsen benide arka tarafa bindir. Demiş. Tabi amca bin demiş ama ben Hanımkom köyüne kadar gidirem demiş. Bizim Setter Dayı binmiş, Kamyon Hanımkomun içinde durmuş ve şoför bakmış ki, arkadaki amca cılğayı sırtına almış öyle duruyor. Amca hayırdır demiş sen cılğayı niye sırtına almışsın, diye sorunca; bizim Setter Dayı gayet olgun bir şekilde;" ula oğlum cılğayı ben sırtıma aldım ki ona para almayasın, sadece benim paramı al", diye cavap vermiş. ( Sadece söylenti, şimdiden yakınlarından özür diliyorum. Allah gani gani rahmet etsin.Saygılar) |
||
|
||
| yav bakın bele şeyler yazersiz beni gaza getirersiz bütün foyalarınızı ortaya tökerim gapıya çıkamazsınız akıllı olun. Yazmaya başlamadan uyarerim ha ona göre... | ||
|
||
| s.a ersin nasilsin kardes fikran cok güzeldi daha öncede duymustum amma senin anlatma tarzinla dahada bir renk vermissin Aksam kasam iyi güldürdün. Asim sanada selam nasilsin ya ne kiziyorsun iftira atmiyoruzya olan neyse onu anlatiyoruz. ![]() Ayrica bende sizin köye enisteyim unutma yani ben sizin köylülerle ilgili daha coook sey biliyorum. Sen yazarsan bir tane ben yazarim on tane Saka saka kardesim ya bu tür fikralar bizim yörelerin tuzu biberi burda maksat kimseyi kücük göstermek yada kirmak degil.Insanlari tebessüm ettirmek zaten Sedder dede de gercekten öyle yapmamistir.Birileri birin üzerine bes koymustur.Allah rahmet eylesin onuda bu vesile ile anmis olduk o bu fikraya konu olmasaydi kimin aklina gelirdi bu saatte rahmet okumak.Her iste bir hayir vardir derlerya buyrun iste bir kanit daha.
|
||