Evbakan Köyü () => MAKALELER, FİKİR YAZILARI , İLGİNÇ YAZILAR, ANILAR

: KAR ŞAMARI

: [ 1 ]

cevdet vural 13.11.2007 11:51:58
Merhaba değerli site ziyaretcileri,
haberlerden izliyorum Erzurum'a kar yağdı sıcaklık eksi -16 dereceye düştü, 100' e yakın köy yolunun merkezlerle olan ilişkisi kesildi diye.
Vallahi Köyde yaşadığım dönemlerde hele hele göllete okumaya gidip gelirken tam bir azaptı beline kadar kara gömül git eğitim al akşam köye dön vallahi o zaman ki şartlar çok zordu. kardan kıştan  usanmıştım ama Ankara' da su sorunu çıkınca diyorum oraya yağan karın 3,5 katı buraya yağsa diye.
Her zaman kar yağdığında hep aklıma Allah Selametlik versin Selim Hoca (ÇINAR) gelir.
Şöyleki, kar yağdığında kızakları alır boş zamanlarda selgahta kayardık.ama Selim hoca lojmanda camdan bakıyor diye de korkudan titriyorduk.pazartesi günleri geldiğinde bir kabus yaşardık Selim Hoca gelip kızakla kayanları,düğünlere gidenleri vs tahtaya kaldırıp büyük suçtan yargılanmış muamelesi ile cezalandıracak diye.
Bir gün okulun bahcesinde kar topu oynuyoruz kartopunu ağaçların üzerinden aşırmaya çalışıyoruz bu iş bana göre gayet normal ama saygı değer Selim Hocam için bu pekte normal olmayan bir işmiş ki neden havaya kar topu atıyorsunuz diye bana ve arkadaşlarıma gayet sert tavırla bağırdı ve gereğini yaptı.
O anda bildiklerimi unuttum devletin verdiği undan yapılmış yediğim  pişiyi geri çıkardım.
Vallahi bende 3 dönem ilköğretimde öğretmenlik yaptım öğrencilerimi değil cezalandırmak onlarla zamanı geldi çocuk gibi oyun oynadım eğlendim.
Selim Hoca (ÇINAR ) ve Lütfiye Hoca Ankara'da ikamet ediyorlar, görüşüyoruz
İşte kar yağışı haberleri  hatıraları canlandırdı.
Tüm köylülerime selam ve saygılarımı sunuyorum.
cevdetvural@hotmail.com

Şerafettin 13.11.2007 12:43:31
Evet kar yağardı göllete giderken ama gidebilene  gidemezdik ki bazen ar çok yadığı zaman geri dönerdik bazende memet dediği zaman itaat etmede gör ekip başı bu gün okula gidilmeyecek galanın ardında bilye oynanacak dedimi akan sular durur. ama malesef ki onunda oyunlarını bozan ve çok korktuğu  birisi var. kimmi Allattin Usta (babam) . önden babam giderdi sanki görmemiş gibi tabii ben mecburen onlarla giderdim kaytarmak yok hele kaçayım görürüm akşam günümü. Babam geçtikten sonra tamam gitti diye dışarı çıktıklarında kaçak ekip abim arkadan yetişirdi. Hadi bakalım mecburen okula... Emmioğlu memetin maceraları çoktur. Bizim ise kar maceralarımız çok tabii kar çok yağdığında yürümek çok zorlaşırdı. 1 saattlik yolu alırdık 2,5 saatte hemde kış donardık eve kadar. tabii benim dönemden sonra son yıl hariç araba icat oldu servis bizim köye de geldi. çocuklar yol derdinden kurtuldu.

Cevdet abi bizdede aziz hoca vardı ortaokulda memet anlatıyor yine kapıdan girer girmez hiç bişe yokken ilk tokatı tekmeyi atıyormuş. Testi misali kırılmadan dövüyor yaramazlık yapmasınlar diye:)))) Sırıtan Sırıtan Sırıtan

cevdet vural 13.11.2007 13:38:56
ya göllete karda yürümeye razıyız ancak pullara geldinmi bedirhan dayıların bir gollo vardı aman Allahım ta yukarıya kadar çıkar kıyameti koparır yorulmayı unutup kendi hayımıza kalırdık bu bizi parçalayacak diye.
Ama meğerse bu gollonun hırıltısı gürültüsü kuru kalabalıkmış,
Göllette Rahmetli Remziye halamlarda bir yıl kaldım ev yakın olduğu için gollonun cesaretini orada test ettip gollo ile çok sıkı bir dost oldum gözüktüğü kadar kötü ve gaddar değilmiş acizane yüreği çok hafifmiş, onun eşinmesine bakmayın küçük bir tilki gördümü önünde başını eğer sessiz dururdu.En önemlisi gollo taştan çok korkarmış bunları keşfettim ama iş işten geçmişti.
Allah selametlik versin Memet bir harika her sözü teyo pehlivan gibi espiri dolu hele emmimin oğullarını taklit etmesi yokmu tam sanki maco ile oturmuş kalkmış.
evet Elettin emim olmasaydı öğrencilerin o yollardan gidip gelmesi pek mümkün olmazdı.

cevdet vural 13.11.2007 13:42:32
ha şunu unuttum golloya bizi tutmasındiye torbamızdaki bütün goggoları verirdik yiyene kadar sessiz yedimi yine aslan kesilirdi.golloya bir türlü yaranamazdık .Gollonun yüzünden bu yüzden çok aç kaldım.

Şerafettin 13.11.2007 13:49:59
gollo kim  Kahkaha Kahkaha

cevdet vural 15.11.2007 10:00:24
Gollo sizin zamanınızda demekki hayatını kaybetmiş olacak ki tanımadınız.Tanımanızı isterdim gollo da gollo idi ha.
Meşur gollo Göllette Bedirhan dayıların  köpek vardı ismi  gollo idi. Kuyruğu yoktu acaba birisinimi sıkıştırdıda kuyruğunu kestiler yoksa doğuştanmı öyleydi orasını bilmiyorum ama kuyruğu yoktu rengi gök kuşağı gibiydi çok belalıydı havladımı kıyameti koparırdı oda anlıyordu korktuğumuzu çocuk olduğumuzu.Elettin amcamla geçtiğimizde ses yok  sanki o zaman uyuyor yola çıkmıyor biz öğrencileri gördümü aman allahım.işte gollonun kısaca hikayesi bu.

Şerafettin 15.11.2007 10:53:57
yok yok vardı ismi aklıma gelmemiş  demekki bizim de önümüzü keserdi o gollo  Sırıtan Sırıtan

yunus vural 16.11.2007 20:40:51
GOLLO HI:

Gollo dedinizde aklıma geldi. Mısdı dayıgilin bir çift alaca ikiz golloları vardı hatırlayan varmı bilmem ama çok fenaydılar. Birgün akşam üzeriydi rahmetli ziyettin amcamgilin mereyin bacasındaydım birde baktımki gollolar kalenin önünde bir tilkiyle oynaşıyorlar tabi benim için müthiş bir maceraydı, ben zaman kaybetmeden koştum yanlarına gizlice sokuldum okadar sokulduki bir çukurdaydılar onları keyifle izliyordum sanki onlara katılmak ve onlarla oynamak istiyor veya onları kıskanıyormuşum gibi bir hisse kapıldım ve zaten fazlada sabr edemedim yerimden zıplayarak yakalayın diye bağırmamla beraber gollolarda sanki böyle bir emir bekliyormuşlar gibi hemen biri başından diğeri ayak kısmından tutup çekince tilkiyi paylaştılar. Üzüldüm fakat o anı görmeliğdiniz tilki dünyasını feci bir şekilde deyişmişti işte o gollolarla.

cevdet vural 19.11.2007 10:34:22
Vallahi çok ilginç ama Yunus abi sende olaya yardımcı olmuşsun aklında olmayanın aklına düşürmüş cesaret vermişsin.olaya üzüldüğünü anlıyorum ama sen sadece dostluğun böylesini izlemek istemişsin ne bileceksin şakaya kan karışacağını. Ne güzel kardeş kardeş eğlenip gidiyormuşlar.O zamanlarda köyümüzde davalar fazlaydı komşuların başaramadığını başarmışlar örnek alınması gereken olay olacakki ilgini çekmiş. Ama şükür o olaylar arkada kaldı umuyorumki köyümüzde her kes sevgi kardeşlik ve birlik içinde yaşıyordur.
Yunus abi çoktan beri  net'e girmiyorsun dedim her halde köyde falan neyse nasip olursa yazın görüşürüz.

: [ 1 ]

SMF Hacks