|
||
| ... Bir evde A,B,C,D ve E adında 5 kişi yaşıyor. Bu evde E'nin parası çalınıyor. E diğer ev arkadaşlarını karşısına alıyor ve tek tek parayı kimin aldığını soruyor. Cevap veren A,B,C ve D'den bir tanesi doğru söylüyor. Verilen cevaplar: A: Parayı B çaldı diyor. B: Parayı D çaldı diyor. C: Parayı ben çalmadım diyor. D: Parayı ben çalmadım diyor. Buna göre parayı kim çalmıştır? |
||
|
||
| Bu iş A' şahsının işi |
||
|
||
| yok olmadı yanlış cevapp | ||
|
||
| ev sahıbı çalmıştır ya hala oglu bu nasıl soru | ||
|
||
yok niyettin A mı B mi C mi D mi çaldı başkası çalamaz başkasına yasak
|
||
|
||
| C dogru soyluyor |
||
|
||
| doğru söyleyen değil parayı çalan lazım bana polise şikayet edecemmm ![]() hala oğlu yanlış cevap |
||
|
||
| son cevabım parayı B ÇALMIŞ kesin dogru çunku o daha öncede birşeyler çalmıştı | ||
|
||
| eğer B olur ise diyelim ki o o zaman bu dör kişiden 3 kişi doğru söylüyor olacak ki sadece biri doğru söylüyoremuş ahanda size ip ucu ... ama sallamak yok nasıl anladınız onu açıklamalısınız.... |
||
|
||
| cevabı: tabiki C çalmış çünkü doğru söyleme ihtimallerine bakılınca diğerleri birbiriyle çelişiyo doğrumu acaba??? |
||
|
||
| bravoo ... ama bir açıklasan tahminin bulmadığını bilere bulduğunu anlayalım... ![]() |
||
|
||
açıkladım ya işte sırayla doğru söyleme ihtimallerine bakınca bazıları çelişiyor ![]() doğruyu söyleyen D sanırım çalan da C dimi... |
||
|
||
![]() evet bravooo |
||
|
||
bu çok basitti ![]() biraz kafa yorucu sorsan iyi olur bir dahaki sefere |
||
|
||
tamam ama bu sefer siz sorun ben cevapliyim....
|
||