saygı değer köylülerim ben ormancı sebahattin vuralın kızı birgül uzun zamandır sitemizi ziyaret ediyorum ve dernek çalışmalarını takip ediyorum bukonuda birşeyler yazıp yazmamayı çok düşündüm ve yazmaya karar verdim çok üzülerek görüyorumki dernek kurma çalışmalarınız tabiri caizse bir arpa boyu yol alamamış görüyorumki birkaç kişiden başka bu iş için uğraşanda yok eğer böyle gidersede bu iş olmaz gibi görünüyor niye diyecek olursanız şimdiden dernek başkanı kim olsunda takılıp kalınmış kim olursa olsun ahmet mehmet ali fark etmez çünkü aynı köylüyüz aynı suyu içtik aynı havayı tenefüs ettik sözü uzatmayayım derneğimizin bir an önce kurulması lazım dosta düşmana karşı bir dernek bile kuramadılar dedirtmemek için sayın abilerim haddim olmayarak bazı derneklerin nasıl işlediğini biraz anlatmak istiyorum eşim oltunun çengelli köyünden(havdos) köyümüzün derneğinden ve çalışmalarından bahsedeyim ilk olarak köylülerin çoğunlukla bulunduğu illerde ayrı ayrı dernek kurmuşlar ben istanbuldaki çalışmalardan örnek vereyim önce çok cuzi birmiktar aidatları var herkesin ödüyebileceği türden her yıl belirli bir günde piknik düzenliyorlar ve bu pikniğe diğer illerdeki köylüleride davet ediyorlar hep beraber çok güzül eğleniyorlar ve her yıl o piknikte yeni dernek yönetimini oy birliğiyle seçiyorlar dahası var yılda ikikez köyün gazetesini çıkartıyorlar her isteyen köylü o gazetede yazılarını şiirlerini ve düşünçelerini yayınlama imkanı buluyor sonra her bayramda derneğin belirlediği bir mekanda topluca bayramlaşma yapıyorlar dernek yönetimi her bayramda ilde oturan tüm köylüleri topluca bayram ziyaretide bulunuyor buçalışmalar böyle birlik beraberlik içinde sürüp gidiyor vaktinizi aldım bili yorum fakat bukonuda çok dolu ve üzgünüm inşallah bizim köyümüzünde böyle bir derneği olur ben gelmesemde katılamasamda köyümün böyle birlik beraberlik içinde olması beni ve benim gibi düşünen köylülerimi çok memnun edeçek kolay gelsin dileklerimle tüm köylülerime saygı ve sevgilerimi sunarım.
|