Evbakan Köyü () => YÖRESEL BİLMECELER

: Bilmece :Yumurta Ödül : Köy Yumurtası ;D

: [ 1 ]

Şerafettin 18.07.2007 13:17:58
Bir masanın etrafında 15 çocuk ve masanın üstünde bir tabak içinde de 15 tane yumurta var. Her çocuk birer yumurta aldı. Tabakta daha bir yumurta kaldı, bu mümkün mü?

hadi bakalım cevap nerden gelecek...

cevdet vural 19.07.2007 13:22:45
Vallahi bu mümkün olmasaydı 2007 model olarak piyasaya sürülmezdi.Bir püf noktası vardır elbet ama bu gün işlerim bayağı yoğundu şuan beynim buna cevap aramak için transa geçmiyor.
Belki buna yarın sabah bir cevap yazabilirim.

Şerafettin 19.07.2007 13:54:06
desene bulamadın... sen bilmecenin cevabını vermedin bende bunu vermeyeceğim doğru cevap gelene kadar... Sırıtan Sırıtan Sırıtan

cevdet vural 20.07.2007 06:07:25
Ya şu bilmecenin cevabını  versem bilmece hemen tedavülden kalkar ve site reyting yapmaz demi.
Ancak,bu soru sanki  kamhuslunun Avni amcamla bana sorduğu soruya benziyor.
Kamhuslu birisi ismini şuan hatırlayamadım dedi size bir soru sorayım;
Cennetin kapısından çıra kütüğünü kim çaldı.
-ben hemen cennette çıra kötüğü olmaz olsa olsa cehennemde olur. dedim.
-Avni amcam kamhusluya, belkide sen çaldın dedi.
Adam güldü meğerse CENNET kamhuslu bir kadının ismiymiş.
kadının kapısından diğer bir kamhuslu çıra kötüğünü (nuri amcamın tabiriyle) yürütmüş.bu da bunu serelceme olarak bize soruyor.

Şerafettin 20.07.2007 06:27:53
şimdi diyeceksin niye sordun ama biliyorsan deme... eee nasıl olacak yanlış cevaplar ver yok... istersen verebilirsin.. Nasıl olsa tavuklar köyde yumurtaya oturacak yumurtlayacak o zaman ben ödülü verecem. bizim tavukların yumurtlama zamanıda gelmemiş daha çünki bizim tavuklar daha yeni dünyaya gelmiş.. daha civcivmişler.

cevdet vural 20.07.2007 07:01:11
Ya şerafettin bey her yazında bana malzeme çıkıyor.
Tavuklar ve yumurtalar dedin yine REZİYE halamı hatırlattın bana
ŞÖYLEKİ;
dedim hala bakkala borcunuz var neden vermiyorsunuz ? cevabı sus hele ne borcu biz hep peşin alırız vallahi bizde defterimize bakarız borcunuz var ne aldığınız deftere yazılı dedim.
Halam,  gidelim bakkala hem tuz alacağım hemde ne almışız bir açıkla dedi. Bakkala gittik açtım defteri bak hala;
1 mintak bir tursil 2 kibrit 3 sabun vs ve 11 tane de YUMURTA almışsınız dedim
hele sus diğerleri neyse de bu yumurtada nereden çıktı.HASAN dede (HASAN EMİM çok sevdiğim büyüyümüzdü şuan gözlerim doldu ruhu şad mekanı cennet olsun) diyor ki kız reziye sizin bu tavuklar ne kadar gaggıldıyor yumurtluyor namaz kılarken seslerinden az daha duaları yanlış okuyacağım.
Bizim tavukmu yok ki sizden 11 tane yumurta alak dedim Hala bu yumurtalar yeni alınmamış ta 2 yıl önce alınmış işte bu gaggıldayan tavuklar bizim 2 yıl önce alıp tuğsun altına koyduğun yumurtalardan çıkan tavuklar.espiriyi anladı Vallahi bir kahkahayla güldü.hiç unutmam.Bu vesileyle halama selamlarımı sunuyor ellerinden öpüyorum.

: [ 1 ]

SMF Hacks