|
||
| Bu fıkrayı daha dün dinledim ve sizlerle paylaşacağım ama isim vermiyorum isimleri siz tahmin edin.. cevaplar bekliyorum... Köyümüzde inatlığıyla bilinen iki kişi çayırı toplamaya gitmişler. İkiside toplayıcı olunca sıra tapıl yapmaya gelir . Ama ikisininde isteği tapılın kendi gösterdiği yere yapılması .... Birisi buraya yapalım diyor... Diğeri yok buraya yapalım... Gösterdileri yerler arasında ise 2 metre mesafe varmış... ![]() yok buraya .. yok buraya derken akşam oluyor. çayırı toplamadan geri geliyorlar. Bunlar kimler???
|
||
|
||
:D:Dİsimleri biliyorum. Ama köylüm bi eksiklik var fıkrada.normalde gösterdikleri aynı yer.Yani arada 2 metre bile yok:)
|
||
|
||
eee bayağı inatlık köylüm ...sende de varmı böyle bişey
|
||
|
||
| Vallahi bu soru benim sorduğum sorudan daha zor gibi tahmini bana göre çok zor tahmin edersem ödül ne olacak keşke onuda yazsaydın daha fazla transa geçerdik. Tahmin ediyorum. ikiside erkekse Memet ağa ile Nurettin usta diyebilirim. eşseler Adil emimle Yado yengem diye tahmin ediyorum ![]() |
||
|
||
| Vallahi bu biraz ortak iş ortak çayırda Emin ustagille izo emim gilin dip gölün yanında çayırları var o zaman emin usta ile izo emim olabilirmi diye düşünüyorum ama Mehettin dayı ile izo dayımıydı (gürses) acaba demedende kendimi alamıyorum. Ama babam ve elo emim olamaz nereye dediyseler tapıl oraya yapılır karşı gelmek hele hele tarlayı çayırı toplamadan gelmek tahmin bile edilemez.
|
||
|
||
hımmmm bence cevabı biliyorsun sen abii... cavaba ödüül m koyduracaksın ödülü hemen kapasın... ![]() o zaman ödülü açıklıyorum bileni admin yapacağım istediği değişiklikleri yapabilecek forumda bitmedi bileni gebzede ara sıra düzenlediğimiz cağ kebablı pikniklere davet edeceğim ![]() bitmedi bedava soğmun tatil köyüne seyahat... ( bu kişiler tatil köyünde olacak görme fırsatı) hadi bakalımm....
|
||
|
||
| Ya köyümüzü diğer köylüler karşıdan daha iyi gördüğü için sağolsunlar insanları hakkındaki olumlu eleştirileride bulunuyorlar. Derlerki soğmunlularla dava görülmez hepsi avukattır. Derlerki soğmunlularla döğüşülmez suyu yukarı akıtırlar Derlerki soğmunlulara güç gösterisi yapılmaz kurunları dağdan aşırırlar Derlerki soğmunlularla baş edilmez misafir perver ve alçak gönüllü ileri görüşlüdürler. EEE hal böyle olunca köyümüzde inatcı kişileri tahmin etmek zorlaşıyor. biraz tahmin gelsin bakalım ödülleride açıkca söylersem beğenmedim ben ödülün bilene 5 kilo çaşır olabileceğini sanıyordum.Ama olsun senin ödüllerle tahmin edersem yetinmek zorunda kalcağım. Selo dayı rüyasında bir şahısla bir kazan altın buluyor paylaşacaklar yarıdan çoğusunu istiyor arkadaşı olmaz sana ancak 9 tane veririm diyor selo dayı olmaz nasıl olur diye kızıp bağırıyor ve sesine uyanıyor bakıyor hiç bir şey yokya diyor tamam gardaş tamam verde 9 tane ver (bu olay rezaki beyden alınma) verilen ödülleri beğenmesem selo dayı gibi 9 tanede olsa kabul etmek zorundayım. Peki Şerafettin bey kardeşim şimdi de ben soruyorum selo dayının rüyasında gördüğü hazineci ortağı kim acaba ?
|
||
|
||
hahahahah hikmet emim veya emin dayının oğlu bedi... bu çok kolay soruydu abi... eee uyandığına bin pişman olmuştur herhalde demiştir keşke baştan verseydimde 9 altını uyanmasaydım şimdi hepsinden de olduk ![]() abi ödül olarak çaşur veremem 5 kiloluk bidonla geldi köyden hep yedik. sağolsun gönderenler burdan kaynama kaynatama teşekkür ediyorum... ne versem diye düşünüyorum ödül...ha buldum bunu bilene 2,5 kilo kaymak alacam köyden sipariş bol bol kuymak yaparsınız... beğenmesseniz sarı yağ veririm sağır eder ama hiç bir yağa değişmem bence sarı yağda olur.. hangisini isterseniz onu verecemmm
|
||
|
||
| İp ucu Hazineci kanka yabancı köydenmiş.Bizim Köylü olsaydı kazma kürek gökte oynardı. Sarıyağ dedinde aklıma geldi Reziye halam yaylada yayık yaymış kapıyıda kapatmış bende kapıyı açmaya çalışırken kapı açıldı içeri girdim halam peştemalı bir şeyin üzerine örtmüş önce abdullah çavuş sandım ne bilem...... hala kurban senmisin dedi. Baktım peştamalı örttüğü kocaman teknede ağzıbir yağ.Yayığı yaymış göz değer diye peştamalı kapatmış meğer.Neyse hala maşallah bayağı yağ çıkmış dedim sükütce hele bu neki hala kurban pekenin önündeki örtüyü kaldırdı buraya bak bunlar hep ağartı dedim hala bunları nasıl yiyeceksiz bunlar çok fazla dedi bunları yetmiyor bile abdullah çavuş bu sarı yağları yiyiyor sonrada ağır duyuyor millet herife diyerki sağır ne sağırı yağı çok yediği için ağır duyer.demişti Halamın ellerinden öpüyor selamlarımı sunuyorum. |
||
|
||
evet bunu biliyordum benimde halam geliyor ya reziye halam olur
|
||
|
||
| Ah... çocuklar diyeceğim tuttu nedense çünkü benden bayağı küçüksünüzde neyse, okuyorumda şu yazdıklarınızı sanki köydeymiş gibiyim, ama güzel inatlaşma keşke bilseydim kendimi zorluyom fakat tutturamıyorum bi tuttursamda zamanı geçti ama bahara diyom birkaç tanede yeter keküre ödül istesem sizden ama olmuyor. Fakat kızmasanız ufak bir tahmin yapacağım, bence bunlar olsa olsa avni emiyle polat emi ola bilir tabii tahmin bilemediysem ızmayın olurmu. ha ha hayyy. | ||
|
||
| TAMAM KEKÜRE DE İYİ FİKİR AMA KÖYDE ARTIK TOPLAYAN BU İŞLE UĞRAŞAN VARMIDIR... ESKİDEN GURUPLAR HALİNDE NASILDA DOLAŞILIR DEMET DEMET KEKÜRELER TOPLANIRDI ŞİMDİ SANIRIM BÖYLE BİR GELENEKTE KALKTI NEDEN YENİDEN BUNLARI ORATAYA ÇIKARMAYALIM Kİ .... TAMAM BİLENE KEKÜRE DE VAR ... AMA YUNUS ABİ CEVAP YANLIŞ...( İPUCU BUNLARDA KARDEŞ... )
|
||
|
||
| Yunus abi senin düşündüğün ödülün ismi beni tabiri caizse sözüm ona ta ayı taşına götürdü.Şerafettin Ankarada çaşırda var kekürede yeterki köyden birisi cevabı bilsin barikli haci münibisle her çarşamba ankarada ben çaşır ve keküre alır köye gönderirim bunlara hasret olan köyde yaşayan yakınlarımızda bu sayeden çaşır ve keküreyi hem tanır ve tadmış olurlar. Ya kardeşim bizim gurbette arzuladığımız çaşuru köyde toplayan hatta tanıyan yok gibime geliyor. ha bu iki inatcı kardeşi tahmin edemiyorum erhan emimle orhan emim bilmem çok zor vallahi nurettin ustayla memet ağa değise cevabı menfidir |
||
|
||
YOK BEN BİZİM KÖYDEN BİZİM KÖYLÜ HEMDE İNATLIĞIYLE ÜNLÜ BİRİSİNİN TOPLADIĞI ÇAŞULARI VE KEKÜRELERİ ÖDÜL KAYUYORUM... BAŞKA YERDEN OLMAZ |
||
|
||
Şu inatcı insanlardan birisi Orhan abi birisi Mikail abi olmazmı ?Bu arada boşuna çaşuru,keküreyi hayal etmeyin.Ben köyden yeni geldim.Ne çaşur gördüm ne keküre gördüm.Köyde dağa çıkan kalmamış artık.Çocukları parayla bile kekik toplamaya zor gönderdim.Köydeki çocuklar bile sosyeteleri 1 adım geçmişler.Herşey eskide kalmıış.Her ne kadar çaşur toplayan olmasa da köyümü çok seviyorum ve köylülerimi..Herkese selamlarımı sunuyorum.Byükülerin ellerinden küçüklerinde gözlerinden öpüyorum... BEDİHA TOPAL |
||