|
||
bende şunu merak ediyorum bir gece milletin çamaşır mandalları toplanmıştı kimdi yada kimlerdi bilen var mı???
|
||
|
||
evet bende hatırlıyorum o söylentiyi
|
||
|
||
| Mandallar ne ki deprem senesi bizim 20' ye yakın tavuk ve horoz vardı.Anama hele şu horozlardan bir kaç tanesini kes diye yalvarıyoruz anam diretiyor az daha durun iyice etlensinler nihayet anam ikna oldu nasip olursa sabah 3 horoz 2 kart tavuk kesilecekti anam ünal ben tavukları ve horozları getirmeye gittik oda ne koma gittik ne tavuk var ne de horoz vallahi ben kendi adıma çok üzülmüştüm.Çalanlara afiyet olsun diyemeyeceğim Keşke bizimde mandallar çalınsaydı. |
||
|
||
valla ne diyeyim sizin zarar büyükmüş ![]() mandalla kıyaslanamaz yani
|
||
|
||
| yani ben üzülmeyimde kimler üzülsün | ||
|
||
| Vallaha cevdet ben galiba o dönemde köyde olmadığım için kimin götürdüğünü bilemi- yeceğim fakat malı götürenlerde bayağı cesaretliymişler doğrusu ama sana yazık etmişler üzüldüm. |
||
|
||
| Ya Yunus abi yoksa sen sanki o zaman yani deprem olduğunda köydemiydin yoksa o anki depremin verdiği panik ataktan mı öyle gördüm. Şaka şaka tabii üstüne alınmana gerek yok tahmin ettiğim haremiler arasında sizi düşünmek hatta aklım dan geçirmem mümkün değil abicim sen rahat ol.
|
||
|
||
| okadar merak ediyorsanız söyleyım bukadar meşur olacagını bilseydim yapmazdım koyde toplanan tam 950 adet mandalı suç ortaklarım taner ve rahmetli hafız ALLAH RAHMET ETSİN toplamış oldugumuz 950 mandal hafızın ölumuyle sır oldu çocukluk işte herkes haakkını helal etsin iyiki yapmışım guzel bir anı olarak kaldı | ||
|
||
| hafizi hatırlattın valla çok iyi insan dı Allah rahmet eylesin.. mekanını cennet etsin.. amin | ||
|
||
| cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.... sayısını da unutmamışsınız
|
||
|
||
| yaw merak ettim o kadar mandalı ne yaptınız sonra? | ||
|
||
| Bakın çocuklar kendilerince eylenmişler maddi kayıpta fazla değil mandal olur bir espiriymiş. Yapılanların mandalla sınırlı kalması dileğiyle, |
||
|
||
| ınşallah bugıbışeyleri duşunenler mandalla sınırlı kalır ayrıca deımya mandallar hafız la sır olup gıttı. | ||
|
||
| cevdet abi bıze inşallah mandalla sınırlı kalırsınız demişsin bende inşallah salatalarla sınırlı kalırsın diyorum haddimi aştımsa özur dilerim AMA ŞAKA YAPTIGIMI SENDE BILIYORSUN | ||
|
||
niyettin ya selçuk yanında mı selçuka söyle onların bostandan patates söküp toprak altında pişiriyorduk derede söylede hakkını helal etsin ne yapalım kendiside vardı aramızda o zamanlar...
|
||