|
||
| En kısa yoldan köyümüzün her tarafında bol akar sular var hiç bir masraf yapmadan bir ağaçtan bir dal kesilip sadece 2 dakikada su yataklarına söğüt veya kavak ağacı dikilirse bunların en geç 10 yıllık bir zamanda kocaman ağaçlar olacağı ve köy bütcesine bayağı bir katkısı yapacağı açık şekilde görülmektedir. mesela yaylada hayvanlar su içmeye geldiğinde sıcakta yatıpta şarbon olmuyormu ? buralara söğüt ve benzeri ağaçlar dikilse hayvanlar gölgede yatsa daha iyi olmazmı.Bunun masrafı varmı bütce gerektirmez kaynak gerektirmez sadece 5 dakikalık bir zaman ayırmayla olur. Bakın dereye aşağı nasıl sögüt ağaçları var bunları yakacak olarakta satabilirler. Geç kalmış değiliz bu işi gençlerimize havale edelim köyde ikamet eden gençlerimiz baharda bir gün ayarlasın ve adını ağaç dikim günü koysunlar köyün dört bir yanında bulunan her su yatağına yetişe bilecek her türlü ağaç fidanı diksinler. Bizlerde bu gençlerin düğünlerinde halay çekelim.
|
||
|
||
| ÇOK ÇOK GÜZE BİR FİKİR ZATEN BÖYLE YÖNLENDİRME YAPILIRSA KÖYDEKİ GENÇLERİMİZİN İTİRAZ EDECEĞİNİ HİÇ ZANNETMEM. VE DE İLERİYE YÖNELİK BİR ÖRNEK OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM... | ||
|
||
| BU GIBI ŞEYLERI DUŞUNMEK GUZEL AMA BIDE UYGULAMAK GEREK BUNUN İÇİNDE KÖYUMUZE BIRISININ ÖNCULUK YAPMASI LAZIM ÖRNEGIN SELGAHA YUKARI VE KOYUN İÇİNDE YOLKENARLARINA KARŞILIKLI AGAÇ DIKMEK BENCE ÇOK GUZEL OLUR | ||
|
||
| vallahi çok güzel fikir bu işleri sizler köydesiniz organize edin bizlerede abi şunu yapacağız fikir ve yardımlarınızı bekliyoruz deyin.Yaylada sığırlar güneş altında yatıyor danalar açık güneş altında yazık günah bizler gölgelerde onların sahipleri üzerinde hakkı var unutmayalım. Allah' ın verdiğine şükür su var yaylada söğüt olmazmı olur büyük büyük dallardan görürülüp çeşmelerin kenarlarına dikilse 1,2 yılda çadır gibi olur vallahi bu işlere el atalım Niyettin fikirlerine katılıyorum. | ||
|
||
| cevdet abı senıngıbıbırısı olsa bugıbı işlere el atar ve öncu olurburada olsanızda yapsak neguzel olur | ||
|
||
| Niyettin selam ve sevgilerimi sunuyorum.Böyle işleri yapmak için bir marifet sahibi olmak gerekmiyor. Mesala, bir yere not alın baharın yaylada karlar eridiği zaman birkaç arkadaş yaylaya gideceğiz yayladaki sulak yerlere söğüt fidanı dikeceğiz.Buna karşı çıkan olmaz tüm gençler gelir bir de hava iyi olursa bahar pikniği yapmış olursunuz. Ben inanıyorumki şimdiye kadar yapılmayanları köyde sizin gibi gençler yapacaktır. Suya yakın yerlere birkaç tane büyük söğüt dalı dikilecek kızamıkla falan etrafları korunacak zaten yayla çıkana kadar yağmur falan yağar suya gerek yok olsada diplerine bir teneke koyulursa uğrayan köylülerimiz mutlaka su döker yayla çıktığındada her kesin bu ağaçları koruyacağını ve suluyacağını tahmin ediyorum. Şimdiden bu konuyla ilgili kendinize Mart ay' ı içinde bir gün için randevu verin Niyettin bu işin organizasyonunu sen yap. Selam ve sevgilerimle hadi kolay gelsin NOT: Madende çalışan kardeşlerim kendinize dikkat edin madende çalışmak zor bir iştir.Kazasız belasız mesailer diliyorum. |
||
|
||
| Agaç dikme işinin takipçisi olacagım bu organizasyonu elimden geldigince başarmaya çalışacagım. | ||
|
||
| NİYETTİN BEN TAM BAHAR YAKLAŞTIĞI ZAMAN AĞAK DİKİM ZAMANI SANA BU HATIRLATMAYI YAPACAĞIM... SİZDE BİR KAÇ ARKADAŞLA GÖNÜLDEN BU İŞE KENDİNİ VEREN ARKADAŞLAR İNŞŞALLAH BU SEVABI BOL İŞDE BENDE OLURUM.. YAYLA YA ÇIKAN YOLLAR OLSUN KÖYE ULAŞAN YOLLLARIN KENARLARINA PLANLI BİR ŞEKİLDE AĞAÇ DİKERSİNİZ. | ||
|
||
| İnanıyorum bu iş olacak bende yaylada dikilen ağaçların gölgesinde gençlere elimle mangal yapacağım. | ||
|
||
| bence boş ağaç dikmek yerine yetiştirilebilir meyve ağacı ve bu gibi kazanç getirici şeylere yönelmeliyiz. | ||
|
||
| iyi olurda o zaman ağaçlara sahip çıkan çok olur.Meyvelerin tadı kaçar ozaman ekşi elma ekilmesi lazım ama bilmem.......ekelimde ne olusa olsun yeterki yaprağı yeşersin gölgesi olsun. | ||
|
||
| canım zaten amaç para kazanmak oldumu herkes ağacına sahip çıkar.kimse kimseye yedirmez.sonuçta hem çevre güzelliği olur hem de millet para kazanır. | ||