|
||
![]() Kadayıf dolması KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 250 gr tel kadayıf 200 gr çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı tozşeker 4 yumurta Yarım çay bardağı su Kızartmak için bol sıvıyağ 200 gr taze kaymak Şerbet için: 2.5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: * Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın. * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Kaymak eşliğinde servis yapın. |
||
|
||
| vallahi görüntü güzel kalori sıkıntım var yoksa canım çekti Ankara'da da Erzurum kadayıf dolması yapılan yerler var gider yerdim. Bu durumda bana ancak ,afiyet olsun demek düşer |
||