Ya Şerafettin Bey kardeşim şu itiraflar başlığı altında çok şeylerin yazılacağına geçmişin izlerinin belli olacağına her şeyin gün ışığına çıkacağına, kayıpların izine yıllar sonra rastlanacağına inanıyor ve Bibimgilin Saccak taşındaki bahçeye gurup olarak yapmış olduğumuz 30 yıl önce yapılan operasyonu şimdi anlatacağım Hani gem taşının tam karşısında karataşa doğru baktığınızda taşın dibinde Hüseyin Emimgilin (Hüseyin USTA) yani Mine bibimgilin bahçe vardı bahçede her türlü meyve ağacı mevcuttu. Bibim beni gördüğü zaman bu yıl aşağı bahçedeki ağaçlarda hiç yok hem de kocaman bir yılan var Hüsen emin bel küreğiyle vurdu yılan ayağı kalktı az kalsın herifi dişleyecekti diye söylüyor. Bir değil beş değil bunu haftada iki üç kez söylüyor. Allah Allah ben şüphelendim ağaçlarda yoksa giden boş döner bunda bir şey var hem de yılan var dedi hepten şimşekleri bahçenin üzerine çekti gel de kontrol etme bahçeyi. Neyse bizim bir gurubumuz vardı aynı yaştaki arkadaşlar ekip başı bendim dedim arkadaşlar bibim ağaçlarda yok yılan var diyor herhalde ağaçlarda böcek falanmı varda meyve vermemiş bir bakalım birde şu yılanı yakından birde biz görelim diye, dere tepe diyerek alçak yüksek yürüyüşle bahçeye vardık, gözcüler yüksek noktalara yerleştirildi meraklılar bunların eşliğinde güvenli bir şekilde bahçeye bostana girdi oda ne, ne ararsan var salatalar sanki bon duruk uzanmış kaysılar yumurta kadar sapsarı elmalar mayhoş vişneler kirazlar kıpkırmızı çileklerin kokusu uuuuuuf neyse şimdi bunlardan almazsak bibim duyar sinirlenir tah oraya kadar zahmet etmişlerde bir şey alıp yememişlerdiye bibimin hatırı kırılmasındiye bir iki poşet birşeyler alıp karadaşta ki gizli mağaralara çıktık. Baktık bibimle hüsen emim köyden bahçeye gidiyor biz oradan gözükmeden doğru köy. Bibim akşama köye geldi onu takip ediyorum durum nedir diye bana gel hele buraya sen bu gün neredeydin dedim kamışlı gölde ne kamışlı gölü senin saccak taşından sesin geliyordu yok bibi ne saccak taşı ben kamışlı göle gittim dedim. Hayırdır ne olacak birileri bahçeyi vay veran etmiş adam hiç değil biraz bırakır kaysıları yemedik az daha yetişsin diye bu gün toplamaya gittik ki ne görek hep yolmuşlar hele bak yazık olmuş kamhuslular yapmıştır dedim, Hem de bibi sen diyordun yılan var bizim köyden kimse yılanın korkusundan gitmez gitseler de zaten ağaçlarda yok diyordun olmayan kaysıyı nasıl yolsunlar.. Bibim yok anam yok ne yoğu ne yılanı ağaçların dalları yere geliyordu yılanı çocuklar korksun diye söylüyordum dedi. bu olay üzerine Bibimin başı birkaç gün sinirinden ağırdı sonra unuttu. Bibi keşke ağaçlarda yok demeseydin bu iş başına gelmezdi. Neyse Çok sevdiğimiz (Eniştemize Hüseyin emi deriz ) Hüseyin emimin ve bibimin ellerinden hasretle öpüyor sağlıklı günler geçirmelerini diliyorum.Onları çok özledim.
Not: daha sonra yine bibimgilin enek kaybolmuştu onun kayboluşunu itiraf edeceğim.
Herkese selam ve sevgilerimi sunuyor irili ufaklı itiraflarını bekliyorum. Çocukken de bayağı yaramazlık yaparmışız değilmi ama olsun iş te yılanı merak ettiğimiz için gitmiştik kötü bir niyetimizde olamaz.
|