Evbakan Köyü () => KÖY GEZİLERİ

: gurbetten sılaya

: [ 1 ]

cevdet vural 02.07.2007 06:50:54
Vallahi gurbetten sılaya adlı bir gezi düzenlense bir tür tur gibi
insanlar komşu köyleri gezse yıllardır göremedikleri yeşillikleri,manzaraları doğayı görür hemde akrabalarıyla tanıdıklarıyla özlem gidermiş olurlar.

Şerafettin 14.07.2007 10:42:00
BİZİM KÖYÜMÜZDE O KADAR GEZİ DÜZENLENECEK YER VAR Kİ  BİLEMİYORUM Kİ NEREYİ DESEM .... MESALE BİR BOĞAZ TURUNA NE DERSİNİZ. ( AMA TEKNEYLE GEMİYLE DEĞİL KARA LASTİKLE  Sırıtan
)
yOKSA BEN GELMEM TEKNEYLE OLURSA HERKESE BİRER ÇİFT KARA LASTİK AYARLAMALIYIZ... ÇOBALARIN YEMEKLERİNİ KOYDUĞU HEYBEYE NE DENİLİYORDU BİRER TANE DE ONDAN.. BİR SİTİL DE YOĞURT ... GEZİ DÖNÜŞÜ KEKÜRE AVINA ÇIKILACAKTIR ONA GÖREDE BIÇAKLAR YANINIZDA OLSUN Sırıtan Sırıtan Sırıtan Kahkaha Kahkaha

AHH AHHH BÖYLE YAZDIKÇA SANKİ YAŞIYORUM ...SİZ NEDEN YAZMIYORSUNUZ YAZINDA GÖRÜN NE KADAR HAKLIYIM O ZAMAN ANLAYACAKSINIZ...

cevdet vural 19.07.2007 13:17:16
Şerafettin bey kardeşim dere dedinde geçmişi hatırlattın ,
ya şu boğazda yazın serinleme yokmuydu insanı yeniden doğmuş gibi hafifletiyordu. bir gün patos vurduktan sonra kirden pastan kurtulmak için boğaza gittim
yukarıda taştan su dökülüyordu suyun altına girdim başıma sabun sürdüm saçımı yıkıyorum baktım elime yumuşak birşey geldi ama aklıma gelen başıma geldi gözümü sabunlu sabunlu açtım ne bakayım yılan bir kaçtım. taşlar selden düzelmiş üzeri yosunlu kaygan kaçarken ayağım kaydı bir düştüm.
Ama işin ilginç yanı artık korkumdan yılana can havliyle basıptamı benmi öldürmüşüm yoksa yılan ölüymüş de sumu sürüklemiş yoksa benim vecehetimdenmi korkup yüreği çatladı orasını bilemiyorum. korkumu yendikten sonra yılanı kontrol edeyim oradaysa öldüreyim dedim ancak suyun içinde duran yılana uzaktan çubukla vurdum baktım yılandan ses horata çıkmıyor ölmüş.
Ancak,olaydan 15,20 dk sonra yukarıdan fezo (feyzullah UÇAK) kardeş geldi belkide o yılanı öldürdü oradan üstüme düşürdü sonradan benim tavırlarımı gördü durumu izledi ve bozuntuya vermedi.
Eğer fezo yılanı öldürüp üstüme bırakmışsada  haklıdır hani derlerya dana yediği taşı bilir.
Fezoy'la ilgili bir anım var;zamanınızı alacağım ama kaça patlar patlasın anlatacağım.
5.sınıfta okuyoruz Allah selametlik versin Mikdat hoca toprak çeşitlerini anlatacak bana, fezo'ya mecit' e  ve Allah rahmet etsin Ayhan' a  gidin dereden ağaçların dibinden humuslu toprak alın gelin toprak aldık poşete koyduk ,mevsimde güz 10. ay falan derede atlar yayılıyor fezo mikdat hocaların azgın bir atı vardı buna binelim dedi atı tuttuk sırayla bineceğiz ama fezo önce ben bineceğim dedi fezo bindi bende söğüt çubuğunu atın boynuna taktım köye doğru gidiyoruz.Şimdiki yeni mezarlığın doğrusuna çıktık atın başından çubuğu çıkarıp ata vurmadımmı at fezoyu kaçırmaya başladı.Fezonun feryadı dağı taşı inletiyor ama şener şen gibi at bi kere kaçırdı yetişmek mümkün değil.bizim köyündüzünde tarla vardı içindeki büyük çeyile fezoyu bir attı yetiştik bilmiyoruz gülelimmi yoksa ağlayalımmı.ama biz güldük tabi çocukluk aklı işte.
İşte böyle ben bu olayla bağlantı kuruyorum belki fezo yıllar sonra yılanla öc aldı.
Feyzullah bey kardeşime selam ve sevgilerimi sunuyorum onunla arkadaşlığımız çok ileriydi çocukken kendileriyle  kamışlı gölde bostanlarda bazen kaçakçılık yapardık

ersoy ucak 26.08.2007 18:05:02
BİZİM KÖYÜMÜZDE O KADAR GEZİ DÜZENLENECEK YER VAR Kİ  BİLEMİYORUM Kİ NEREYİ DESEM .... MESALE BİR BOĞAZ TURUNA NE DERSİNİZ. ( AMA TEKNEYLE GEMİYLE DEĞİL KARA LASTİKLE  Sırıtan
)
yOKSA BEN GELMEM TEKNEYLE OLURSA HERKESE BİRER ÇİFT KARA LASTİK AYARLAMALIYIZ... ÇOBALARIN YEMEKLERİNİ KOYDUĞU HEYBEYE NE DENİLİYORDU BİRER TANE DE ONDAN.. BİR SİTİL DE YOĞURT ... GEZİ DÖNÜŞÜ KEKÜRE AVINA ÇIKILACAKTIR ONA GÖREDE BIÇAKLAR YANINIZDA OLSUN Sırıtan Sırıtan Sırıtan Kahkaha Kahkaha

AHH AHHH BÖYLE YAZDIKÇA SANKİ YAŞIYORUM ...SİZ NEDEN YAZMIYORSUNUZ YAZINDA GÖRÜN NE KADAR HAKLIYIM O ZAMAN ANLAYACAKSINIZ...

: [ 1 ]

SMF Hacks