Evbakan Köyü () => FIKRALAR

: Dananın kuyruğu

: [ 1 ]

asim 27.04.2007 21:19:40
  Bildiyiniz gibi köylerde hayvanlara ot saman taşıdıkları sepetlere dana kuyruğundan sap yaparlar. Bizim rahmetli sümmani enişteninde öyle bir sepeti  varmış. Birgün sabah erkenden kalkmış hayvanlarına ot götürmek iin komdan sepeti almaya gitmiş. Elini atıp dana kuyruğunu yakalayınca hiç arkasına bakmadan atmış sırtına doğru mereye gitmiş danayı yere bırakmış dirgeni alıp otu sepete koyacakken bakmış sepet yok . "olla demiş biz sepetin yerine danayı mereye getirmişiz. Göz kırpan

cevdet 30.04.2007 07:11:00
Evet oluyor böyle şeyler hele karanlıksa sepeti danayı seçmek zordur.Sümani Amcama Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet ruhu şad olsun.
Böyle bir olayda pertuvanda yaşanmış.Adam gece yarısı ormana oduna gidecekmiş yiyeceklerini bir torbaya koyup direkten asmış, gece kalkıp torbayı alıyor öküzleri koşuyor doğru orman ancak, açıktığında aldığı torbanın ekmek torbası değil tuz torbası olduğunu görünce şaşırıyor ve açkalıyor.

asim 03.05.2007 17:24:56
Sizn kiler gibi domuz avına gitmemişlerya Oduna gitmişler. Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan Göz kırpan

şairane 11.05.2007 05:57:16

Asım Bey merhaba...Cevdet Beyle muhabbetinize bakılırsa kendisiyle çok yakın bir hukukunuz var...Samimiyetinize binaen ben de Pertuvan'la ilgili fıkra gibi bir olayı nakletmek isterim izniniz olursa...Efendim derler ki Sizin köyden bir kardeşimiz Karadeniz sahilinde, muhtemelen Rize'ya çalışmaya gitmiş. Yalnız, sahildeki manzarayı görünce çok şaşırmış. Çünkü bir taraf alabildiğine dağlık, diğer tarafta yine göz alabildiğine deniz. Kardeşimiz daha önce deniz görmediği için şöyle bakmış bakmış da demiş ki:
   - Ya hu burada bir tarla varımış, onu da su basmış.
    Asım Bey bir yanlışlık varsa, günahı bana anlatanın boynuna.
    Selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sağlıcakla kalın.

asim 11.05.2007 19:41:20
Eeee doğrudur nede olsa bizim verintabın düzü gibi tarlalrımız yokki herg ederken urganı herge katıp akşam olunca bulamayıp ertesi gün yeniden tarlayı sürelim.

cevdet vural 14.05.2007 13:13:52
Asım kardeşim (komutanım) vallahi en son yazdığın anı beni çok güldürdü.siz biz yok burada amaç gönülleri şen tutmak.selamlarımı sunuyor hayırlı görevler diliyorum.(yoksa bu urganıda rahmetli sümmani amcammı herge kattı)

asim 23.05.2007 17:58:06
TARLA SİZİN KÖYÜN HERK SİZİN HERGİNİZ BİLMEM ARTIK SÜMMANİ ENİŞTEMİ YOKSA BAŞKASIMI ONUDA SİZ BULUN.SELAMLAR

ertugrul vural 24.05.2007 05:38:04
Asım kardeş bu dana işini bizler hiç duymadık ya sen mı uyduruyosun

asim 14.08.2007 13:51:49
Gerşekler acıdır diyeceğim Yine alınacaksınız Ama maalesef öğle. Bu yazı tatile gittiğimde sizn köyede gittim ve orada sordum doğruladılar. Kusura bakmayın. Ayrıca bunu yazarken sizleri aşağılamak değil birtakım şeyleri paylaşmak için yazdım. Herkese selam.

cevdet vural 15.08.2007 06:54:23
Asım bey kardeşim ne alınması olur neden olmasın Rahmetli Sümmani amcam sepetin ipi  diye dananın kuyrunu tutmuşsa ne var bunda sümmani amcam pertuvan eniştesi olduğundan gece  iyi görememiş demek ki.
Komutan yine takılıyorsun sana kolay gelsin.
Vallahi yaz ne demek darılma alınma ayrıca kurmuş olduğun siteyi takip ediyorum gerçekten çok güzel faydalı bilgiler var eline ve yüreğine sağlık.

: [ 1 ]

SMF Hacks