Evbakan Köyü () => Mübarek gün ve geceler

: kandil

: [ 1 ]

ertugrul vural 30.03.2007 06:04:41
Bütün hemşehrilerimin ve köylülerimin kandilini cani gönülden kutlar cenabi ALLAH tan sağlık ve mutluluklar dilerim.

Şerafettin 30.03.2007 14:42:34
Tüm İslam aleminin Mubarek Mevlit kandilini tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bu gece çok önemli Allahü Teala bu geceyi ibadet ile ihya eden kullarından hepimizi nasip eylesin. Bu günlerde bizlerin ençok ihtiyacı olan Namaz, Kuranı Kerim ve Peygamber efendimizin(S.A.V) sünnetine laikiyle sarılalım. Allah İmandan ayırmasın bizleri. Amin

yunus vural 30.03.2007 15:03:32
Dostlukların arttığı, sevgilerin birleşriği, belki durgun, belki yorgun yinede mutlu,umtlu ve sevgi dolu nice kandillere diyorum. Ve bu vesileyle tüm isalam aleminin kandilini kutluyorum.

Yunus VURAL.

tamer vural 30.03.2007 20:58:09
Kıymetli hemşehrilerim,sizlerin ve tüm İslam Alemi'nin Mevlit Kandilini kutluyor,tüm insalığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.
Bu yazımı önemli günler bölümüne yazacaktım,ama düşündümki bazı önemli Kişiler,günler vardır;diğerleriyle önem sırasına konmaz.
Evet,bir önemden söz edilecekse,O'nun(s.a.v)in dünyayı şereflendirmesinden önemli ne olabilir?Doğduğu güne kurban olduğum...Kainat goncasının gül açtığı gün,Gül kokusunu kainata saçtığı gün,herhangi bir gün değildir!Kutlanacak bir doğum varsa,O'nun(a.s.v)ın doğum günüdür.
Bu gün gelse,aramızda olsa,dünyamızın geldiği şu noktada ne kadar da ihtiyacımız var O'na...Ama unutmamalıyız ki,O,zaten aramızda.Ne yazık biz bilincimizi kaybettiğimizden,değil O'nu,kendimizi göremiyoruz.O'nun getirdiği kardeşlik,cömertlik,yiğitlik,edep,haya,ahlak,hakka riayet,Allah'ı görüyor gibi ibadet nerede?Biz neredeyiz?Kendimize bir bakalım...O'nun ümmeti olduğumuzu söylüyoruz(ümmetliye kabul buyursun inşaallah),üzerimizde O'nu hatırlacak hangi hasletler var?Kendimizi kandırıyoruz.Bir O'na tutunsak,benzesek...nasıl değişecek herşey...Rabbim şefaatine nail eylesin.Bütün doğum günleri kutlu olsun.Kutlu Doğumuna kurban olduğum,Allah'ın rahmeti,salat ve selamı senin üzerine olsun...

Şerafettin 31.03.2007 06:06:30
Selam ve Dua ile sevgili köylülerim.

Peygamber efendimiz ( S.A.V ) Alemlere rahmet olarak gönderildi. Sadece insanlığa değil tüm canlılara hatta meleklere, cinlere, tüm canlılara , Allahü Teala onun rahmetiyle bizi şereflendirsin inşallah. 
Bu mubarek gecede dinlediğim sohbetlerde geçen kıssalardan örnek vererek yazılan yazılara katkım olsun istiyorum.
' Sahabenin birisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammet Mustafa ( S.A.V ) in yanına yaklaşarak ' Efendimiz Kıyamet Ne zaman diye sual sordu?
Peygamber Efendimiz (S.A.V ) ise bu suale karşılık ' Bırak Kıyametin kopmasını Sen Ahiret için ne yaptın der'
Sahabe : Efendimiz Namaz Kıldım, Orucumu tuttum, Herşeyi tam yaptım ama Cennet için Bu yaptıklarıma değil Sadece bir şeye çok güveniyorum.
Nedir? Diye Sorunca Peygamber Efendimiz(S.A.V)

'Ya Resulallah Sizi Çok Seviyorum Ona çok güveniyorum. O benim için yeter' demiş.

Evet  Bizde Peygamber Efendimiz (S.A.V ) çok seviyoruz. Aramızda sevmeyenimiz varmı eminimki yok ama bu sevginin belirtisi nedir. Ne yapıyoruz Sünnetini uyguluyormuyuz tam anlamıyla. Belki bazı şeylerden haberimiz bile yok. Getirdiği kitabı Kuran-ı Kerimi okuyormuyuz. Kuranı kerimdeki sürelerden , geçen olaylardan ders alıyormuyuz. Evet bunları anlamamız öğrenmemiz için bu panel çok iyi oldu sizlerden herkesin bildiğini araştırıp bulduğunu buraya yazmasını istiyorum. Öğrendiklerimizi kendimize saklamayalım.

Allahü Teala Bu mübarek gecede Peygamber Efendimiz (S.A.V ) in Şefaatine nail eyleyen kullarından eylesiz bizleri. Kötü alışkanlıklardan kinden nefretten, hertürlü necasetten uzak etsin. Peygamber Efendimizi (S.A.V) Laikiyle seven kullarından eylesin. Çocuklarımızı İslam ahlakıyla yatiştirmemizi nasip ve müesser eylesin. Bizlerin Günahlarını Affeylesin. Amin

: [ 1 ]

SMF Hacks