Evbakan Köyü () => DERNEK KURMA ÇALIŞMALARI

: dernek

: [ 1 ]

ersinkaya 21.03.2007 20:37:31
Bende biliyorum hemen hesap açalımla olmaz. O kadar cahil değiliz. Bunun yasal prosedürü vardır. Dernekler yasası var. Kurul üyeleri ve başkanı muhasibi var. Ama ben şöyle hesap ettim. Köyde bir köy odası yapmak için derneğe gerek yok herhalde. Kimse bizden imar planı falan istemez, emlak vergisi istemez. Bunun için kaynak bulmak lazım. Dernek daha geniş çaplı ve daha resmi işler yapmak için mutlaka gerekli. Yazın köye gittiğimizde Osman Dayının ahırının önünde beklemeyiz en azından. Duvar diplerinden kurtuluruz diye hemen kaynak arayışı lazım. Herkesin bu konuda hemfikir olacağının tahmin ediyorum. Cevdet abi sen uzun yıllardır bu konular ile iştigal ediyorsun. Senin tecrübelerinden faydalanmak lazım. Bu derneği kurmak için neler gerekli, üyelik şartları nedir. Düzgün bir aktivite olması  için nasıl bir dernek kurmalıyız. Zan altında kalmamak için gerekli prosedürü takip etmek lazım. 
Bu konuda biraz çekimser davranıyoruz.

tamer vural 21.03.2007 21:34:58
Sevgili Ersin Kardeş,selam ve dua ile...
Yahu kardeş,bu dernek işi zaten kısa vadeli bir iş değil.Ancak bir konuda tereddütteyim:Bu siteyi ziyaret eden sayısı 104.Hadi bir kısmını misafir saydık,köylülerimizin dernekle ilgili,köyümüze yapılacak katkılarla ilgili çekincelerini,hatta duyarsız davranmalarını anlamıyorum.Bu konuda bir aksaklık seziyorum.Hatalı bir girişşim mi yaptık?
Neyse...Şu yardımlaşma işini planlayıp,köyümüzün acil ihtiyaçları için parasal katkı başlatabiliriz.İstersen biz hemen başlayalım.Köy konağı fikrini çok öncelerden konuşmuştuk.Ancak bir sonuca ulaşamadık.Şöyle kütüphaneli,internetli,çaylı basit bir yer yapmak,çok zor olmayacaktır.Kolay gelsin...

erkangungor25 22.03.2007 10:58:24
Merhaba abilerim,
Tamer hocamın belirttiği gibi, okunma oranımız çok iyi ama her nedense kimse cevap yazmıyor. Sıkıntı ne onu bilmiyorum. Acaba bir çekingenlik, korku mu var, yoksa bir küslük falan mı. Umuyorum bunların hiçbiri yoktur.
Ama mutlu olduğum şey sayısı azda olsa bazı abilerimizin tamam varız, demesi ve fikrini açık bir şekilde ortaya koymasıdır: Cevdet Abi, Tamer Abi, Ersin Abi, Aytaç Abi, Olgun Abi, ve bu sitenin kurucusu olan Şerafettin Bey.

Tabi ki Cevdet abimin dernek konusunda belirttiklerini, göz ardı edemeyiz  bir dernek kuracaksak mutlaka yasal prosedürü çok iyi takip etmeliyiz.  Böyle bir derneğin temellerini de ancak yapacağımız bir kaç faaliyetle oluşturabiliriz.

Ama benim düşüncem, yapmak istediğimiz şeyleri organize olup yapalım. Bir kaç iş yaptıktan sonra kendimize olan inancımızda artacaktır. 

Ersin abime ve Tamer hocama köy odası konusunda destek verelim, bir maliyet analizi yapalım bize kaça mal olur bunu görelim. Daha sonrada kaynak bulmaya çalışalım.

Tüm abilerimi hürmetle selamlıyorum. Hepinize iyi çalışmalar.

olgun vural 24.03.2007 12:19:49
ÜMRANİYEDEN HERKESE SAYGI VE SELAMLAR.............
 Öncelikle şu anda azınlık bir grup olsak bile dayanışma dan dolayı mutluyum.Bütün büyük işler aslında küçük emeklerle başlar.Zaten herkes aynı anda  aynı özveriyi gösterebilse heralde o zaman bizim hiç tırmalamamıza gerek kalmazdı.dolayısıyla her işte olduğu gibi bu işn de başlangıcı zor  olabilir ama takdir edersinizki zahmetsiz rahmet olmaz.bizler başlangıç yapabilirsek gerisi gelir diye düşünüyorum.Bazı arkadaşlar tahminimce paçayı sıvamak için dereyi görmek istiyorlar.Ozaman bizde onlara dereyi tarif edelim.
  Bende sizlere katılıyorum Tamer hoca,Ersin abi ve Erkan kardeşim. sizlerin de belirttiği gibi  köy odası mı yada tam olarak nasıl bir şey düşünüyorsunuz bilmiyorum ama düşünce olarak güzel şimdilik ondan başlamak lazım.

cevdet 26.03.2007 09:06:56
sevgili Ersin Bey kardeşim sana kazasız belasız vazifeler diliyorum. Sevgili Köylülerim ankaradan selam ve sevgilerimi sunuyor sağlık ve mutluluklar diliyorum. Dernek kurma işi okadarda zor değil fazla birşey gerekmiyor.Enaz 7 kişinin kurucu üye olmasıyla gerekiyor. İşte bu yedi kişinin biraraya gelmesi lazım malum herkes biryerlerde o bakımdan. Ayrıca amaç dernek kurmaktı onun için dernegin de kuruluş şekline uyulması gerektiği dile getirildi.

Tabiiki aramızda toplayacağımız yardımlarla planlanan işler yapılır. Yıllar önce yaylada bildiğim kadarıyla bir köy evi diye bir yer vardı daha sonra bu ad değişti şahısmalı oldu. Bu sebeple, yapacağımız köy odası köy ortakmalı olacağı için
bunun tescilinin köy adına yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Köyün acil ihtiyacları belirlenir, inanıyorumki herkes elinden geleni yapar.

Hadi kolay gelsin.

sofistika 09.05.2007 08:49:24
herkese selamlar
 ya bu dernek konusu sitenin gündemini uzun süredir belirliyor malumumuz ama iş öyle bi noktaya geldi ki bu fikri ortaya atanin bile aklina gelmeyen bir sürece girdi ve bizim cumhurbaşkanliği seçimi gibi kilitlendi kaldi Gülümseme
  aslinda yapilmasi gerekenler düşünülenlerden cok basitti.yok iş resmiyete dökelim dendi dernek tüzüğü yazildi falan öncelikle bu samimi cabalara teşekkür etmek lazim.
  ama bu o kadar basit değildi ve tecrübeyle sabit köylüün coğu bursada olmasina ve birbirleriyle bilfiil yüzyüze görüşmelerine rağmen kuramadilar derneği ki bizim sadece internet ortaminda herbirimiz bir yerde bu işi yapmamizda zaten uzak görünüyodu ve tahmin ettiğim gibi fikir belitmekten öteye gecemedi.
  zatende gerek yoktu çünkü bizim yapacağimiz en kapsamli iş köy evi yaptırmak bunun içinde resmi derneğe felan gerek yok.
   hepimiz birbirimizi taniyoruz birbirimize güveniyorz yapilmasi gereken yada tartişilmasi gereken köye yakin birisini bulmak bide hesap numarasi açtırmak o parada o kişiyi insiyatif sahibi yapip çalişmaya başlamasini rica etmek.
   zaten burada aktif alarak yazanlarin coğu yazin köye geliyorlar.orada bulunduğumuz müddetcede herkes elinden geleni yapar.
    saygilar............

mucahitgungor 31.07.2007 09:20:47
        sevgili köylülerim    dernek konusunda  yapmış ve yapacağınız çalışmalarda maddi manevi her türlü desteğe hazırım    allah kolaylık versin          gsm  05385553925

: [ 1 ]

SMF Hacks