Evbakan Köyü () => DERNEK KURMA ÇALIŞMALARI

: Lütfen Birazdaha İlgi...

: [ 1 ]

erkangungor25 16.03.2007 15:51:31
Merhabalar,

Öncelikle herkese selam ediyor ve bir sitemle başlamak istiyorum. Bizim daha büyük bir ilgiye ihtiyacımız var. İstatistikler bu başlığın şuana kadar 70 ten fazla kişi tarafından okunduğunu gösteriyor, ama sadece 8 tane cevap yazılmış, yani sadedce 8 kişi bu konuda bir fikir belirtmiş, bunu doğrusu yanlış buluyorum. Herkes fikrini belirtsin, bunu daha öncede yazmıştım, dünyada ortaya atılan 3000 fikirden sadece bir kaçı hayat buluyor, sonuçta hayat bulan bizim fikrimiz olmayabilir.

Cevdet abi, gönderdiğin maddeleri okudum. Bu maddeler insanı ipe götürür nitelikte, ama biliyorsun bizim ülkede bir şeyler pek teşvik dilmez, insanların şevkini kırmak için genelde bir engelleme sö konusudur. Böyle bir sıkıntıyı biz daha öncede yaşamıştık. Ben ve bir kaç arkadaşım, bir Endüstri Mühendisliği Kulübü kurmak istedik, ama rektörlük izin vermedi. Bu, normalde bizim üniversite hariç Türkiyenin bütün üniversitelerinde yasal olan bir haktır, üniversite ve bölüm de bunu normalde teşvik eder. Bizim amacımız böyle bir kulüple Türkiye çapında yapılan organizasyonları bizim üniversiteye taşımaktı, ama olmadı. Bizde, bir mail-gubu aracılığıyla bölümü tekrar organize ettik, Türkiye çapında bir organizasyona ev sahipliği yapamadık, çünkü yasal bir dayanağımız  yoktu, ama Gaziantep'te  bir çok organizasyon yaptık.

Eğer yasal olarak bir dernek mümkün gözükmüyorsa, farklı yollar aramalıyız. Resmi olan bir dernek olmayabilir, bir tüzüğü olmayabilir ama kendimizin internet üzerinden organize ettiği bir takım olur, kendi ilkelerimiz kendi tüzüğümüz olur. Ve arzuladığımız şeyleri böylelikle yapabiliriz. 

Benim düşüncem bu işi bir ortak bir hedef oarak görülmesidir, zaten önceden de belirtmiştim bizim kurabileceğimiz bir dernek billinen derneklerden farklı olacaktır. Bizim olşturacağımız gurup, belirleyeceğimiz faaliyetleri organize etse yeter. Tabiki bir birimize güven temel şart, yani üye olarak yada bir gurup arkadaşı olarak kabül ettiğimiz insan, talep edilecek 5-10 YTL lik aydatını içi rahat bir şekilde verebilmeli. Bunu  bir vefa borcu olarak görmeli, yapacağımız şeyler belki küçük olabilir ama mutlaka anlamlı olacaktır.

Bu yolda tabiki çok dikkatli olmalıyız, ama birbirimizi de cesaretlendirmeliğiz.

Ve son olarak ricam herkes fikrini belirtsin, bu işte kimler var kimler yok bilelim. en azından iki satırlık bir cevapla ben de bu işin arkasındayım, bende destek veriyorum diğelim.

Herkesi hürmetle selamlıyorum.

: [ 1 ]

SMF Hacks