Evbakan Köyü () => DERNEK KURMA ÇALIŞMALARI

: dernek

: [ 1 ]

cevdet 06.03.2007 11:38:15
Sevgili köylülerim Ankaradan herkese selam ve sevgiler sunuyorum.
Eğitim üzerine yazmış olduğumuz makalelerinizi okudum.Vallahi herkesin fikrini beğendim. Bana göre eğitimin ilk ayagı ailede başlar biraz şöyle geçmişe ve bu güne baktığımızda disiplinli olan ailesi ile barışık olanların çocukları daha başarılı.
Çocuğunun ağzına daha 2 yaşındayken siğara veren, birisinin  kümesinden yumurtayı alınca ne olacak çocuktur diyen,sokakta büyükleri yanında siğarsını içip üsteliğede yüzüne üfleyen çocuklarına alışmışlar ne yapasın diyen, Köyümüzde eğitim vermiş bazı değerli öğretmenlerimizle alay ederek bunlar ne biliyorki ne öğretsin diyen, eğitimci öğretmenlerimize araç gerekten yana yardımcı olmayan, tahsilini bitirene veya tahsilini tamamlamakta olan gençlerimize değer vermeyen, uzmanlık alanlarıyla  ilgili sorup, faydalanmayan ve bunun gibi nice konularda duyarsız olan aileler malesef daha mevcut.
Bence ilk önce bu tip aileleri veya şahısları sıkıbir eğitime tutmaklazım.

Adam bilim adamı olmuş tahsil yapmış uzmanlık alanıyla ilgili konuşuyor diğer taraftan sen daha çocuksun sus demeye cesaret eden büyüklerimiz ve konu ile ilgili hiç bir bilgisi ve tezi bulunmayan bazı vatandaşlarımızda konu hakkında yorumda bulunarak komik duruma düşenlerimiz var.

İnanırmısınız ben köyümü ve köylülerimi çok seviyor özlüyor ve köye ziyarete geliyorum. Ama bazı köylülerimiz sanki içra memurları gelmiş gibi davranıyorlar.
takdir onların fazla bir şey yapamazsın.

Yanılmıyorsam yazın cami derneğine bağışlanan çayırları 125.00.YTL ye biçtirip otunu 75.00.YTL ye satmışlar.İçler dışlar çarpımı yaparsanız karın kaç para olduğunu görürsünüz.

Bu sebepten dolayı yapacağımız faaliyetin veya projenin içler dışlar çarpımını iyi bilen birilerininde olması lazım.

Benim diyeceğim şuki,herkes çocuğuna atalarından almış olduğu terbiyeyi aşılasın görgü kurallarını uygulasın çocuklarına yatırım yapsın,En büyük yatırımın insana olan yatırım olduğunu unutmasın.

Eğitimli  olmayan kişilerinde terbiyeli ve insan olması lazımdır.Eğitimle birlikte kişilerin kendilerini uzmanlık alanları dışındada sosyal olarak yetiştirmesi gerekir.

Eğitimle ilgili okuyan kardeşlerime ufak tefekte olsa yardımcı olmaya çalışıyorum çalışmayada devam edeceğim.

Dernek işiyle ilgili yazacaklarım ise;

İnşallah düşünülen dernekle ilgili uğraşı içerisinde olanların yaşı 40' ın üzerinde olmaz diyorum çünkü yaşları bizden büyük olanlardan zamanla çok çektik.Şikayetler falan ...... para topladı şunlarla beraber yedi diye c.savcılığına şikayetlerin zamanla yapıldığı malum.

Sizler tertemiz yüreğinize göre yurumlar yapmaktasınız.

1-Bana göre bu derneğin yönetiminde bulunacak kişilerin köyde ikamet etmemesi lazım.

2-İnternet sitelerinin eğitim dışında kullanılması halinde yaratacağı sakıncalar.

BİLMEM KATILIRMISINIZ ? BENİM FİKRİM:

İlk önce bir köy odası yaptıralım.
Bayramlarda camiden çıktıktan sonra   burada bayramlaşmalar,(Allah' ım herkese uzun ömürler versin) cenazelerden sonra taziyeleri kabul etme,nişan,düğün vb.işlerde kullanırız.

Halka açık olur ücretsiz olur.İç dizaynla birlikte duruma göre buraya çay ocağı,şark köşesi,kitaplık,sorumlu bir kişi kontrolünde internet olabilir.

Böyle hemen hesap açtıralımla olmaz önce yasaların öngördüğü şekilde dernekler yasasına uygun bir şekilde dernek kurmaklazım.Yönetim ve denetim kurulunu seçmek dernek yönetiminin almış olduğu kararla birlikte dernek adına hesap açtırmak ve hesaptan para çekmeden önce harcama kalemlerinin hazırlanması yönetimin bunu onaylaması ve bir veya  birkaç kişinin bu giderleri karşılaması için

yetkilendirmesi gerekir.Yasalar öyle diyor.

Şahıs adına dernek parası yatmaz.

Fikirlerinizi yazın her şeye hazırım işlerim çok yoğun işyerime gelenler görmüştür.
 Kalın sağlıcakla

tamer vural 07.03.2007 22:10:44
Canım güzel hemşehrilerim,sözlerime selam ve dua ile başlıyorum.Mevlamız hepimizi korusun,rahmetini,bereketini üzerimizden eksik etmesin.
Çok şey söylenip,yazılabilir.Yazılacak,söylenecekte tabii.Ancak,çok şey söyleninince,az şey anlaşılıyor belliki.(acizane, eğitimci olarak benim tespitim)
Arkadaşlar,ekonomik olarak söylediklerimiz,dernekle falan ilgili değil.Buna kimler katkı sağlayabilirse köyümüzün öncelikli işlerinde hemen kullanılmak üzere cüzi miktarlarda bir yardımdan bahsediyoruz.İkincisi,dernekle ilgili planlı,dikkatli,yasal çerçevede hareket edilmesi gereğini en sık vurgulayanlardan biri benim.Bir yola çıkılırken,duygularla,kafasının estiği şekilde iş yapanların, işlerinin akamete uğrayacağı muhakkaktır.Evet,bir işe başkoymaktan söz ediyoruz.Ezbere atıp tutmak cahil işidir.Önce sağlıklı düşünmek,işimizi planlamak,gerekirse işin uzmanlarına danışarak,mevzumuzla ilgili çalışılmış,başarı kazanmış iyi örnekler tespit ederek araştırılmalı.Karşılaştırmalar yapılmalıdır.Dernekleşmek bir sivil toplum hareketidir.Sağlıklı,düzenli işleyen bir derneğin yararları tartışılmaz.Ancak daha önce denenmiş olan kooperatif tecrübemiz gösterdiki,işi ehil olanların yapmamasının getireceği pozitif bir değer yoktur.Zira değer sağlamayacak bir faaliyetinde gereğine inanan biri değilim.Hesabının,hizmetinin bilincinde,kendine ve çevresine maddi-manevi değerler katma sevdası taşıyan insanların elinden güzel eserler çıkar.Yoksa,çeşitlilik olsun diye iş tutulmaz.Hele kardeşlerimiz fikirlerini iyice şekillendirsin,yazışalım,sağlıklı bir resim çıkacaktır.Çok kötü bir başlangıç olmadı.Gidişattan şahsen memnunum.Tek ricam,laf kalabalığı yapılmasın.Kimin ne dediği anlaşılsın.Yazılar dikkatli okunsun.Söylenenlere herkes kafasına göre anlam yüklemesin.Birgün güzel şeyler olacak.Güzel düşünen insanlar yarınlara hep ümitle bakar.Rabbim hayırlısını nasip etsin.Selam ve sevgilerimle...

Şerafettin 12.03.2007 09:43:14
http://www.tad.org.tr/dernek/tuzuk.html?f=5253

tamer vural 13.03.2007 13:10:29
Sevgili Şerafettin,Olgun,Cevdet Abi,şu dernekle ilgili kenun ve tüzükleri azda olsa inceledim.Kuruluş için fazla bir zorluk yok.Ancak sizlerden net bir izlenim edinmediğimden her hangi bir hamle yapamıyorum.Kurucu üyelik için sağlam yedi kişi belirleyelim.Sonra işlemler bitince üye kaydı yapılır.Yanlız,derneğin adı,merkezi,tüzüğü,sınırları,çalışma alanlarının belirlenmesi için detaylı görüşmek lazım.Özellikle tüzük ve çalışma alanları,amaçlar iyi tespit edilmelidir.Bazı kardeşlerimiz aceleci davranıyor.Rastgele bir adım atmaktansa,sabit durmak daha iyidir.
Asıl ben küsecem.Beni üzmeğin.(Tehdit edirem-şaka)Niye sesiniz çıkmıyor?Küstünüz mü?Selam ve dua ile.

Şerafettin 13.03.2007 13:31:58
 Arkadaşlarım abilerim nasılsınız. Ben iyim dün Şenkaya kaymakamı Sayın Mehmet Gök beyden mail aldım ve bu mail beni çok sevindirdi ve gurulandırdı. Mailinde Selamlarını ileterek sitemiz hakkında ki tebriklerini iletti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Tamer abimin sözlerine katılıyorum acaleci olmayalım ama dernek kurmaktanda çekinmeyelim sizlerinde aramızda olduğunuzu göstermeniz için mesajlarınızı gönderin. Veya eleştirin katılamayız diyin en azından bilelim ona göre yükümüzü alıp yolumuza devam edelim.
Ben köyümüz için yapılacaklara varım .

Geleceğimiz için gelin bir olalım.

Saygı ve Sevgilerimle

olgun vural 13.03.2007 18:45:04
Ümraniyeden herkese saygı ve selamlar,
sevgili abilierim nasılsınız iyimisiniz.sayın Tamer hocam,sayın cevdet bey sizler nasılsınız? inşaalah iyisinizdir.Hocam küsmek falan diye behsetmişsiniz ne haddimize!
   Gönül isterdiki şu sayfayı açtığımda kimin mesajına cevap yazıcağımı şaşırsaydım ama belliki daha duymayanlar vardır değilmi hocam.inşallah öyledir.ben sevgili köylülerimizden şunu istirham ediyorum.mesaaj yazmayı,konuşmayı dertleşmeyi,fikirlerini ortaya dökmeyi,hatta ben şunuda bekliyorum yaw arkadaşlar yanlış yoldasınız demelerini de bekliyorum.hatta birisi cıksın desinki;doğru yoldasınız ama strateji yanlış o iş öyle olmaz da desin ama yeterki desin.
  Bence gelin köyümüz adına bir ilk i gercekleştirelim.birlik olalım,bütün olalım,tek olalım,güçlü olalım,rekabet edelim,yarışalım ama hep kazanalım.teşekürler........................................

cevdet 14.03.2007 11:19:31
Sevgili Tamer Hocam selamlarımı sunuyorum.Dernekle ilgili görüşlerin ve düşüncelerin gelmesi için biraz bekleyelim derim.
Derneğin amacı yardımlaşma derneği olacağından bağış kabul eden ancak kar amacı gütmeyen topladığı bağışları yardım olarak dağıtabilen dernek olacağından köye  yapmak istediğimiz dernek binası veya buna benzer bir tesisin tapusunun dernek adına tescili sağlanacağından bu derneğin merkezinın nerede olması gerektiği ve ayrı ayrı yerlerden  olacak kurucuların karar almak için biraraya nasıl geleceklerinin kararlaştırılması gerekir.

Ya dernek köyde ikamet eden 7 kişinin katılımıyla kurulacak sonradan öye olunacak yada köylülerimizin yoğun olduğu bu işe gerçekten inanan köylülerimizin yoğun olduğu yerden kurulacak.

Vallahi köy dışında dernek kurulduğunda derneğin merkezi adresi olacak yani yer tutulacak bir türlü abonelikler olacak bu işleri takip edebilecek birilerinin olması gerekir.

Bu derneğin  Ankardan kurulması olasılığı düşük Ankarada ikamet eden köylülerimiz az.

Birden sesler kesildi. olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi beyan edin.

Bana düşecek her türlü özveriye hazırım. Ancak işlerimin yoğunluğu sebebiyle fazla boş zamanın olmadığından şehir dışına çıkma imkanım yok.

Olgun teşekkür ederim iyiyim.Amcamlara selam ve sevgilerimi sunuyorum.

erkangungor25 14.03.2007 15:08:11
Merhabalar,

Nihayet dernek konusunda ayağı yer basan mevzualar geldik. Tamer hocama, Cevdat Abime, ve diğer büyklerime bu konuda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum.

Dernek konus hem mühim, hemde zor bir konu. Ama bunu başaracak gücün bizde olduğuna inanıyorum. Yeterki iyi planlama yapalım. Bizim kurabileceğimiz derneğin vasıfları bildiğimiz derneklerden çok farklı olacak, bilinen köy dernekleri hep yerleşik bir ortamda kurulmuştur. Bizim kuracağımız dernek belkide ilk "Sanal Köy Derneği" olacak. Bizim bir binamızın olmasına gerek yok, bunun için vergi ödememize gerek yok, yada resmi bir yükümlülük taşımamıza ihtiyaç yok. Biz toplantılarımızı da faaliyetlerimizide internet üzerinde yapabiliriz, evimizden MSN üzerinden toplantıya katılabiliriz. Bunlar internetin bize sunduğ nimetler, bunlardan faydalanmalıyız.

Bu bahsini ettiğim şeyler dünyada artık rutin yapılan şeyler, adam ortağının yüzünü hiç görmüyor, ama yıllarca iş yapa biliyorlar. bizde böyle bir yapılanma içine girmeliyiz.

Ben  aklımda olan şeyleri bir liste halinde yazdım, bu liste de konşulması gerektiğine inandığım şeyleri yazdım, eğer uygun görülürse bu konuları ayrı ayrı tartışalım her birini bir karara bağlayalım, Daha sonrada bu kararlardan hareketle yola devam edelim. Bu listeye eklenmesi gereken başka şey de varsa, lütfen hatırlatın.

KURULUŞ
- Dernek sanal bir yapı mı taşıyacak yoksa köyde veya başka bir yerde bir merkez mi kurulacak.
- Üyelik nasıl yapılacak, her isteğen üye olbilsin mi, yoksa bir form doldurup belirli şartları kabül eden insanları mı üye yapalım,
- Üyelik hangi yükümlülükleri gerektirircekek,
- İletişim nasıl kurulacak,(telefon, e-mail, ortak bir site, MSN,...)
- Yönetim kurulu nasıl belirlenecek, seçim mi yaılacak yoksa gönüllümü aranacak,
- Yapılanma köy ve öy dışı olarak ikiye mi ayrılacak, her şehirde bir temsilci mi belirlenecek,

MALİ BOYUTU
- Üyelik aydatları nasıl toplancak, makbuz lamı toplanacak, yoksa bir ortak bir banka hesabı na mı yatırılacak,
- Dernek mali olarak nasıl denetlenecek,
- Bütçemiz hakkında üyeler nasıl bilgilendirilecek,

FAALİYETLER
- Yapmayı düşündüğümüz faaliyetlerden dernek mi sorumlu olacak yoksa herkes kendi fikrini projelendirip
yönetim kurlundan onay ve bütçe mi talep edecek.
- Öncelikli faaliyetlerimi neler omalı,
- Derneğin faaliyelerinden insanlar nasıl haberdar olacak

Benim aklımda olanlar bunlar, benim önerilerim bu maddelerin tek tek tartışılıp kara bağlanmasıdır.
Birbirimizi kırmadan kimseyi küstürmeden, bu süreci aşmalıyız. en önemlisi kimsenin bir birine küsmemesidir, bu hepimizin işi, hepimiz bu iş olsun  istiyoruz. En mühim temennim bu işimizin köydeki muhtar seçimlerine benzememesidir:)))

Hepinizi hürmetle selamlıyorum.

cevdet 15.03.2007 10:18:23
Erkan bey Kardeşim önce selamlarımı sunuyor derslerinde başarılar sağlık ve mutluluklar diliyorum.
kurmayı düşündüğümüz dernekle ilgili göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim.

Kabul Tarihi: 04.11.2004

Kanun No: 5253 sayılı dernekler kanununun

6.BÖLÜM

Ceza hükümleri

MADDE 32. — Bu Kanuna aykırı davranışlara uygulanacak cezalar aşağıda belirtilmiştir:

a) Dernek kurma hakkına sahip olmadıkları halde dernek kuranlar veya derneklere üye olmaları kanunlarla yasaklandığı halde dernek üyesi olanlar ile derneklere üye olması kanunlarla yasaklanmış kişileri bilerek dernek üyeliğine kabul eden veya kaydını silmeyen veya dernek üyesi iken derneklere üye olma hakkını kaybeden kişileri dernek üyeliğinden silmeyen dernek yöneticileri beşyüzmilyon lira idarî para cezası ile cezalandırılır.

b) Genel Kurul toplantılarını kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak veya dernek merkezinin bulunduğu veya tüzüğünde belirtilen yer dışında yapan dernek yöneticileri beşyüzmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır. Mahkemece, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak yapılan genel kurul toplantılarının iptaline de karar verilebilir.

c) Yurt dışı yardımı bankalar aracılığıyla almayan dernek yöneticilerine, bu şekilde alınan paranın yüzde beşi oranında idarî para cezası verilir.

d) Derneğe ait tutulması gereken defter veya kayıtları tutmayan dernek yöneticileri beşyüzmilyon lira idarî para cezası ile cezalandırılır.

e) Genel kurul ve diğer dernek organlarında yapılan seçimler ve oylamalar ile oyların sayım ve dökümüne hile karıştıranlar ve defter veya kayıtları tahrif veya yok edenler veya gizleyenler, fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde altı aydan iki yıla kadar hapis ve beşyüzmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

f) Her ne suretle olursa olsun kendisine tevdi olunan derneğe ait para veya para hükmündeki evrak, senet veya sair malları kendisinin veya başkasının menfaatine olarak sarf veya istihlâk veya rehneden veya satan, gizleyen, imha, inkâr, tahrif veya tağyir eden yönetim kurulu başkanı ve üyeleri veya denetçiler ile derneğin diğer personeli fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis ve beşyüzmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

g) Yetkili mercilerin izni olmaksızın yabancı derneklerin Türkiye'de temsilciliklerini veya şubelerini açanlar, faaliyetlerini yürütenler, bu derneklerle işbirliğinde bulunanlar veya bu dernekleri üye kabul edenler beşyüzmilyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılır ve izinsiz açılan şube veya temsilciliğin de kapatılmasına karar verilir.

h) 16 ncı maddede belirtilen bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyen basımevi yöneticileri beşyüzmilyon lira idarî para cezası ile cezalandırılır.

ı) 17 nci maddede yer alan zorunluluğa uymayanlar yüzmilyon lira idarî para cezası ile cezalandırılır.

j) 19 uncu maddede belirtilen beyannameyi bilerek gerçeğe aykırı olarak verenler üçmilyar liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

k) 9 ve 19 uncu maddelerin üçüncü fıkralarındaki zorunluluğa uymayanlar beşyüzmilyon lira idarî para cezası ile cezalandırılır.

l) 21, 22, 23 ve 24 üncü maddelerde belirtilen bildirim yükümlülüğünü, 19 uncu maddede belirtilen beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen dernek yöneticileri beşyüzmilyon lira idarî para cezası ile cezalandırılır.

m) 26 ncı maddede belirtilen tesisleri izinsiz açan dernek yöneticileri, beşyüzmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır ve tesisin kapatılmasına da karar verilebilir.

n) 29 uncu maddede belirtilen yasaklara, yazılı olarak uyarılmalarına rağmen, aykırı hareket eden dernek yöneticileri, fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde beşyüzmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır ve derneğin feshine de karar verilir.

o) 30 uncu maddenin (a) bendinde belirtilen yasağa aykırı hareket eden dernek yöneticileri beşyüzmilyon liradan birmilyar liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır, tekerrürü halinde ağır para cezası yarı nispetinde artırılarak hükmolunur. Aynı maddenin (c) bendine aykırı faaliyette bulunan dernek yöneticileri, fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde, bir yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılır ve tesisin kapatılmasına da karar verilir.

p) 30 uncu maddenin (b) bendinde belirtilen kurulması yasak dernekleri kuranlar ile bu bende aykırı harekette bulunan dernek yöneticileri fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşyüzmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır ve derneğin feshine de karar verilir.

uzayıp gidiyor.Yani dış ülkelerdeki uygulamalar henüz ülkemizde uygulanmıyor.

Maddeleri okuyun tartışalım

hoşçakalın

gulle_aytac 19.03.2007 20:10:22
Herkese selam ve sevgilerimle mesajları okuyorum şu ana kadar olan izlenimlerim gerçekten beni mutlu ediyor bu gençlik dünyada herşeyin birlik ve kardeşlik içerisinde çok şeylerin yapılacağını görmüş buda insanların bilinçli tahsilli ve ekonomik özgürlüğünü kazanmasından ileri geliyor herkese teşekkür ediyorum ve köyümüze mutlaka bir şeyler yapmamız hepimizin görevi vatan gibisi yok dernek kurmak güzel kurulsun ama mutlaka köye bir şeyler yapalım görüyorumki herkez hazır o zaman ne yapacaksak hemen başlayalım herkes yüreğini ortaya koysun saygı ve sevgilerimle bütün köylülerime

: [ 1 ]

SMF Hacks