|
||
| Sofu kardeş ne korkarsın ölümden Bu dünyaya benim diyenler de var Üç günlük ömre kırk yıllık hayal Ne kadar kafadan yananlarda var İtibar kalmadı ağada beyde Bereket kalmadı şehirde köyde Boksöre hazırlık yaparken evde Babasına yumruk koyanlarda var Beni görüp tesbihini çevirme Sen yeterki kendini haktan ayırma Gönünü satarsın eti kavurma Hakkka kurban kestim diyenlerde var İsterseniz bilin ister bilmeyin Devir çok değişti gafil olmayın Kadınların pantoluna gülmeyin Erkeklerden zülküf koyanlarda var Hasan KAYA |
||
|
||
| Hasan kardeş eline ve yüreğine sağlık şiirin çok güzel devamını beklerim. DEĞİL Kİ Yoksulluk huzurdur kimse bilmiyor Karnı tok olanlar azmış durmuyor Örfümüz,ananemiz kaçmış gidiyor Milletimiz buna layık değil ki Yeni şeyler çıktı töre bozuldu Etekler kısaldı ipler çözüldü Bunu duyan ninem yandı, üzüldü Anadolu'm buna layık değil ki Çıplaklığın adını cesur koydular Cahili,kimsesizi açıp soydular Çağdaşlık bu değil yanlış duydular İnsanımız buna layık değil ki Zehir yapar,düşmanların arısı Çıkıp ta dur demez buna birisi Çoğalmıştır ahlaksızlar sürüsü Türkiye'm bunlara layık değil ki Bazıları soyundu üstünde üst yok Toplasan parayı kimsede on yok Örfümüz yok oldu,ahlaktan tık yok Adetimiz buna layık değil ki./C.V |
||